Zingen is goud - BV’s zingen hun favoriete songs met Bent Van Looy

Zingen is goud - BV’s zingen hun favoriete songs met Bent Van Looy

Vanaf maandag 17 april op Canvas en VRT MAX

27 maart 2023 - In het nieuwe, korte en (bijna) dagelijkse programma Zingen is goud ontvangt Bent Van Looy in zijn schildersatelier verrassende en boeiende gasten. Hij praat met hen over songs waarmee ze een bijzondere band hebben. Aan zijn Wurlitzer-piano vertellen ze waarom net die songs hen zo wisten te raken. Praten over de soundtrack van het leven is al heel mooi, maar Bent heeft eigenlijk nog veel liever dat zijn bezoekers hun sleutelsongs ook zingen. Want praten is zilver maar… zingen is goud. Vanaf maandag 17 april, maandag tot donderdag omstreeks 23.00 uur.

“Wanneer we zingen zijn we op ons kwetsbaarst, het zorgt voor ontmoetingen die meteen naar de essentie gaan.”
Bent Van Looy

Er zijn liedjes die om de een of de andere reden aan mensen blijven plakken. Ieder van ons heeft wel een paar van die songs waarmee we iets hebben, die we associëren met een belangrijk moment in ons leven of met een bepaald gevoel. Dat kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, een onvergetelijke liefdesgeschiedenis, of gewoon de good vibe van een mooie vakantie.
​Over zo’n songs en liedjes gaat Zingen is goud.

Bent Van Looy nodigt bekende gasten uit in zijn schildersatelier in Antwerpen om met hen te praten over een specifieke song uit de soundtrack van hun leven. ​ “Ik ben niet zo heel goed in smalltalk”, zegt Bent, “maar het is wonderlijk om te zien hoe iedereen bij mijn oude Wurlitzer-piano meteen zijn harnas aflegt. In de ongedwongen sfeer van mijn atelier en met de magie van muziek klapte het luikje naar de ziel van mijn gasten elke keer opnieuw wijd open.”

Zo linkt Thomas Vanderveken een song van Spinvis aan het vroegtijdige overlijden van zijn vader. Voor Kim Gevaert dan weer was Alicia Keys altijd een grote inspiratie toen ze nog topatlete was. Martin Heylen zoekt troost bij Arno en Christophe Deborsu vertelt hoe hij het hart van zijn echtgenote wist te veroveren met een chanson van Michel Berger.

In het atelier van Bent is meer te vinden dan schildersezels, verftubes en blikken vol penselen. Er staat ook een vintage Wurlitzer-piano, waarop Bent alle nummers van zijn gasten kan spelen. Want nadat ze hun verhaal hebben gedaan, doen ze waar liedjes voor dienen: ze zingen. De meeste gasten in Zingen is goud zijn helemaal geen zangers, maar toch zingen ze de songs van hun leven, begeleid door Bent en zijn piano. Soms gaat het schoorvoetend, soms uit volle borst. Ze zingen hun song en laten ons zo een klein beetje in hun ziel kijken.

Dit zijn Bents gasten in de eerste twee weken:

  • maandag 17 april: Stefaan Degand
  • dinsdag 18 april: Kim Gevaert
  • woensdag 19 april: Jaouad Alloul
  • donderdag 20 april (geen uitzending wegens voetbal)
  • maandag 24 april: Martin Heylen
  • dinsdag 25 april: Siska Schoeters
  • woensdag 26 april: William Boeva
  • donderdag 27 april: Sofie Van de Velde

 

 

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos