Skip to Content
Wie zijn de gasten in het nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan?

Wie zijn de gasten in het nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan?

Vanaf zaterdag 9 oktober op Canvas

20 september 2021 - Binnenkort is het weer tijd om de tafel van Thomas Vanderveken op te blinken voor een najaar met tien boeiende gasten in het elfde seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan. Door corona viel de 100ste aflevering, met Stephen Fry, vorig jaar in het water. Die jubileumaflevering hebben de Canvas-kijkers nog te goed aan het einde van dit seizoen. Maar ook negen andere boeiende gasten zijn nu al maanden op zoek naar prikkelende, inspirerende en ontroerende beeldfragmenten die een leidraad waren in hun leven.

Acht van de gasten komen uit Vlaanderen, eentje uit Nederland en een is een topper van wereldformaat. Hun parcours is afwisselend en altijd bijzonder. Tien zaterdagavonden lang lopen we een stukje van hun weg mee. ​

Dit zijn de namen:

  • Zaterdag 9 oktober: ​ Stefan Hertmans (auteur)
  • Zaterdag 16 oktober: ​ Jef Vermassen (strafpleiter)
  • Zaterdag 23 oktober: ​ Binu Singh (kinderpsychiater)
  • Zaterdag 30 oktober: ​ Angelique Van Ombergen (wetenschapper en ESA-coördinator)
  • zaterdag 6 november: ​ Marieke Lucas Rijneveld (schrijver en dichter)
  • zaterdag 13 november: ​ Yasmine Kherbache (rechter aan het Grondwettelijk Hof)
  • zaterdag 20 november: ​ Peter De Graef (theatermaker)
  • zaterdag 27 november: ​ Marleen Temmerman (gynaecoloog)
  • zaterdag 4 december: ​ Tom Lenaerts (televisiemaker)
  • zaterdag 11 december: ​ Stephen Fry (acteur, auteur, activist en zoveel meer)

Alleen Elvis blijft bestaan: vanaf zaterdag 9 oktober even na 22.00 u. op Canvas en VRT NU
​(hh op zondag om 18.00 u.)


Aflevering 1: Stefan Hertmans
​9 oktober

Stefan Hertmans bijt de spits af. Hij vierde dit jaar zijn 70ste verjaardag. Schrijven en dichten doet hij al heel lang. Maar in 2013 haalt hij met zijn roman Oorlog en Terpentijn de grote literatuurprijzen binnen. Het boek opent de deuren naar het grote publiek in binnen en buitenland. Ook in zijn volgende boeken gaat hij verder op dat elan. Autobiografische fictie noemt hij het zelf, een mix van zijn persoonlijke verhaal met een verhaal uit de geschiedenis dat hij tracht te ontrafelen. Een genre dat door heel veel mensen wordt gesmaakt.

>>> Meer informatie

Aflevering 2: Jef Vermassen
​16 oktober

Al 50 jaar kijkt strafpleiter Jef Vermassen in de afgrond van de ziel. Gedrevenheid is de kern van het engagement waarmee hij keer op keer zijn zaken bepleit. Bij de pers staat hij bekend om zijn vermogen om ingewikkelde zaken duidelijk uit te leggen. Daarnaast schrijft hij boeken die inzicht geven in het brein van misdadigers.

>>> Meer informatie

Aflevering 3: Binu Singh
​23 oktober

Jeugdpsychiater Binu Singh legt zich vooral toe op problemen bij kinderen tussen 0 en 6 jaar. Ze gelooft heel erg in preventieve zorg en zet haar schouders onder 'de kleine K', een afdeling voor babypsychiatrie in het Universitaire ziekenhuis van Leuven. Dat ze dokter wilde worden, wist ze al van in het derde leerjaar.

>>> Meer informatie

Aflevering 4: Angelique Van Ombergen
​30 oktober

Angelique Van Ombergen onderzocht voor haar postdoctoraat hoe het brein van een astronaut zich aanpast aan een ruimtereis. Nu werkt ze al enkele jaren voor de European Space Agency (ESA). Ze schreef tal van wetenschappelijke publicaties en probeert met haar kinderboeken de volgende generatie enthousiast te maken voor haar passie: de ruimte.

>>> Meer informatie

Aflevering 5: Marieke Lucas Rijneveld
​6 november

De debuutroman De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld sloeg in als een bom. Een nieuw supertalent was opgestaan en won meteen als eerste Nederlandse de Booker Prize voor vertaalde literatuur. Eerder viel ze ook in de prijzen met haar gedichten. Dichtend en schrijvend timmert ze verder aan de weg met een geweldig tweede boek als resultaat, Mijn lieve gunsteling. Pas 30 maar al een lichtende ster aan het literaire firmament.

>>> Meer informatie

Aflevering 6: Yasmine Kherbache
​13 november

Yasmine Kherbache was eerst activiste en advocate, daarna politica en nu rechter aan het Grondwettelijk Hof. Door heel haar carrière loopt één rode lijn: gepassioneerd opkomen voor rechtvaardigheid.

>>> Meer informatie

Aflevering 7: Peter De Graef
​20 november

Acteur Peter De Graef is theatermaker en acteur. Een hele pure acteur van prachtige monologen. Enkele uren per dag mediteert hij, om na te denken over wat het leven betekent. Een man op zoek naar de binnenkant.

>>> Meer informatie

Aflevering 8: Marleen Temmerman
​27 november

Hoogleraar en gynaecologe Marleen Temmerman vecht al heel haar leven voor betere reproductieve en seksuele gezondheid. Haar missie bracht haar tot in de politiek, de WHO en de VN. De laatste jaren woont ze in Kenia.

>>> Meer informatie

Aflevering 9: Tom Lenaerts
​4 december

Tom Lenaerts draait al lang mee in de televisiewereld. Toch noemt hij zichzelf een laatbloeier omdat hij pas op zijn 24ste besliste om er volledig voor te gaan. Gelukkig maar want hij heeft de hand in veel van de allerbeste formats uit de televisiegeschiedenis. Wie is niet benieuwd naar de beelden die hem inspireerden?

>>> Meer informatie

Aflevering 10: Stephen Fry
​11 december

Het leven en werk van Stephen Fry samenvatten is onmogelijk. Hij is goed in alles: acteur, auteur, activist en een belangrijke stem in het publieke debat. Onvergetelijk als generaal Melchett in Blackadder of in A bit of Fry and Laurie, ontroerend in kwetsbare documentaires over zijn bipolariteit of homoseksualiteit. Een geestig schrijver, iemand met interesse in zowat alles. Voor Thomas en voor ons als kijkers een eer om te mogen luisteren naar het verhaal bij zijn negen fragmenten.

>>> Meer informatie

 


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos