Skip to Content
Wie wordt de nieuwe sidekick van Wim Helsen in Winteruur?

Wie wordt de nieuwe sidekick van Wim Helsen in Winteruur?

Wim Helsen, een gast, een tekst en wat nog meer? – vanaf maandag 29 oktober op Canvas en VRT NU

Voorlopig nog een zekerheid: na het zomeruur volgt het winteruur. En dus keert vanaf maandag 29 oktober ook het gelijknamige miniprogramma terug, met dezelfde Wim Helsen, hetzelfde decor en dezelfde zetel, maar ook met gloednieuwe gasten, verrassende teksten en – last but not least – een nieuw huis-dier, als opvolger van de betreurde Boris.

In mei van dit jaar moesten Wim Helsen en de vele fans van Boris inderdaad afscheid nemen van de meest belezen golden retriever van de lage landen. De voorbije weken testte Wim diverse compagnons (zie bijgevoegde filmpjes). Wordt één van hen zijn nieuwe vaste maatje, of kiest hij toch nog voor een andere literaire vriend? Dat maakt Wim zelf bekend in een Facebook Live, op maandag 29 oktober om 12.00 uur.

Diezelfde avond gaat het nieuwe seizoen van Winteruur van start, met als gast Alex Callier van Hooverphonic. Op dinsdag 30 oktober ontvangt Wim journaliste Fatma Taspinar, op woensdag 31 oktober schrijver Marnix Peeters en op donderdag 1 november Radio 2-Madam en LangZullenWeLezen-ambassadeur Cathérine Vandoorne.

Wim vraagt zijn gasten een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht of een reclametekst, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel.

Wim polst naar de reden waarom zijn gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat hij voor hen betekent. Biedt hij soelaas, hernieuwde energie en inspiratie? Kunnen ze ermee lachen of zijn ze erdoor ontroerd? Een kort gesprek van tien minuten. Winteruur staat voor eenvoud en beperking. In stilte luistert X mee.

In de week van 5 november zijn de gasten Peter Van De Veire (5.11), Annemie Struyf (6.11) en Abdelkader Benali (7.11).

Later dit seizoen volgen onder meer Paula Semer, Guy Cassiers , John Porter, Tsar B, Wim Lybaert, Luc Appermont, Sven Gatz, Joost Zweegers, Theo Maassen en Sven Nys.

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos