Skip to Content
Wie wordt de eindwinnaar van Speel het hard?

Wie wordt de eindwinnaar van Speel het hard?

Het publiek beslist tijdens slotconcert in De Bijloke op zondag 14 april

Op zondag 14 april organiseren De Bijloke, Brussels Philharmonic en Canvas het slotconcert van Speel het hard.  Daar zal blijken wie de eindwinnaar wordt van deze tweede editie van de  wedstrijd voor amateurmuzikanten.

 

Speel het hard ontstond in 2017 in de  slipstream van Thomas speelt het hard, de Canvas-reeks over klassieke muziek met Thomas Vanderveken. De eerste editie werd gewonnen door de violiste Hanne Dauwe.

Voor de tweede editie van Speel het hard schreven zich opnieuw meer dan honderd muzikanten in op het online platform van de wedstrijd. Daar stelden ze zichzelf en het stuk dat ze wilden spelen voor, en postten ze filmpjes waarin ze hun muzikale vorderingen deelden met het publiek.  

Het podium

De jury van Canvas en het DKO koos tien finalisten uit deze groep muzikanten. Zij mochten op 23 maart allemaal optreden voor een professionele jury, bestaande uit alle partners van Speel het hard: De Bijloke, Klara, Brussels Philharmonic, het DKO en Canvas. Na lang beraadslagen kozen zij drie winnaars:

  • Lieve Wouters (Fluitconcerto van Jacques Ibert)
  • Philippe Sysmans (3e pianoconcerto van Sergej Rachmaninov)
  • Roosmarij Clercx / Jozefien Vanherpe (Dubbelconcerto van Johannes Brahms)

Deze drie winnaars (de laatste in duo) mogen nu zondag 14 april hun stuk spelen met Brussels Philharmonic, onder leiding van maestro Manoj Kamps. De mensen in de zaal beslissen met een stembriefje wie van de drie de eindwinnaar wordt van Speel het hard.

Aanmoedigingsprijs

Na de finale op 23 maart had de jury het gevoel dat ze – naast de drie winnaars – nog een speciale aanmoedigingsprijs wilde uitreiken aan de twee jongste deelnemers:

  • Yelin Wangzhang (Pianoconcerto N° 1 – Joseph Haydn)
  • Marjolijn Acke (Zang- Exsultate, Jubilate – Wolfgang Amadeus Mozart)

Ook deze twee finalisten mogen aantreden op het podium van De Bijloke en spelen/zingen met het orkest.

Naast de optredens van de winnaars van het Speel het hard speelt Brussels Philharmonic ook ‘Cantilena’, een werk van de Vlaamse componist Frits Celis en ‘Nacht op een kale Berg’ van Modest Mussorgsky, in het arrangement van Nikolaj Rimsky-Korsakov

 

Het concert wordt gestreamd via de Facebook-pagina van Speel het hard.

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos