Skip to Content
Vranckx-special: Rudi goes Rebel

Vranckx-special: Rudi goes Rebel

Rudi Vranckx op de set van de film Rebel – zaterdag 8 oktober op Canvas en VRT MAX

“Dit is onze anti-ISIS speech.”
Adil El Arbi

3 oktober 2022 - Sinds dit weekend loopt Rebel in de zalen: de nieuwe film van Adil en Bilall, over een jongen uit Molenbeek die naar Syrië vertrekt. Voor de regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah is het hun meest persoonlijke werk ooit. Rudi Vranckx maakte al verschillende reportages over het thema. Hij mocht als enige journalist mee achter de schermen, op de set in de woestijn in Jordanië.

Adil El Arbi: “Elke keer als er een aanslag gebeurt, dan vragen ze aan de moslims: waarom doen jullie niets? Dit is onze anti-ISIS speech. Als er nog iets gebeurt, dan moeten ze gewoon op play drukken en hiernaar kijken.”

Bilall Fallah: “Oliver Stone maakte Platoon, een film over de oorlog in Vietnam. Dit is onze Platoon. Een film over een oorlog die dicht bij ons ligt.”

Rudi Vranckx praat ook met de acteurs en crewleden. Ook voor hen is deze film iets heel persoonlijks. Mustafa is bijvoorbeeld wapenexpert. Hij vocht in het echte leven tegen IS, aan de zijde van het Iraakse leger.

Ik heb die wereld gekend, van heel dicht bij en het doet pijn.”, zegt Saïd Boumazoughe die ook meespeelde in de serie Grond van Adil en Bilall. “Heel veel jongens zijn vertrokken, ook vrienden waarmee ik vroeger samen speelde op het plein. Dat is het bijzondere aan dit project, de dunne lijn tussen fictie en realiteit.”

Rudi goes Rebel: zaterdag 8 oktober om 20.10 u. op Canvas en VRT MAX


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos