Skip to Content
Uitnodiging | Interviewsessie Wereldrecord Maarten Vangramberen

Uitnodiging | Interviewsessie Wereldrecord Maarten Vangramberen

Dinsdag 19 december, tussen 10 en 13 uur, Interviewlokaal 9L48

In Wereldrecord analyseert Maarten Vangramberen vanaf 8 januari op Canvas zeven straffe wereldrecords in de sport. Op 24 september 1988 liep Ben Johnson in Seoul, in een beklijvend duel tegen Carl Lewis, een fenomenale 9.79 op de 100 meter sprint, een nieuw, hallucinant wereldrecord. Sinds die dag is sportjournalist Maarten Vangramberen in de ban van topsporters en hun prestaties. Eerst als fan, later als licentiaat lichamelijke opvoeding en nu ook als sportjournalist. Hoe is het mogelijk dat sommige atleten in staat zijn tot zulke buitengewone prestaties? Met de hulp van experts, atleten en het allerlaatste wetenschappelijke onderzoek analyseert hij seconde per seconde, meter per meter wat er precies gebeurt tijdens zo’n uitzonderlijke prestatie. De wereldrecords die Maarten onder de loep neemt zijn: 100 meter sprint, hoogspringen, marathon, gewichtheffen, werelduurrecord, 100 meter vrije slag en discuswerpen.

Maarten Vangramberen maakt zich vrij voor interviews op dinsdag 19 december tussen 10 en 13 uur op de VRT (9L48). Ook de fotostudio staat ter beschikking. Wie zich inschrijft voor een interview (30') ontvangt vrijdag 15 december het persdossier en een visielink naar de eerste aflevering. Graag inschrijven via anne.stroobants@vrt.be vóór vrijdagochtend. (Embargo tot dinsdag 19 december, 13 uur)

 

Wij hopen dat jullie er bij kunnen zijn.

Vriendelijke groeten,

Anne Stroobants

Communicatieverantwoordelijke Canvas

 

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos