Skip to Content
Tom Lenaerts in Alleen Elvis

Tom Lenaerts in Alleen Elvis

Aflevering 9 - zaterdag 4 december op Canvas

Tom Lenaerts heeft de hand in heel wat van de allerbeste formats uit de televisiegeschiedenis: Schalkse ruiters, De mol en De pappenheimers. Tom schreef én regisseerde ook fictiereeksen als De parelvissers en Met man en macht en Twee zomers, een fictiereeks die in 2022 op Eén wordt uitgezonden en daarna wereldwijd gaat via Netflix.

Het begon allemaal toen Mark Uytterhoeven hem ontdekte bij de Belgische Improvisatie Liga. Uytterhoeven vroeg hem om mee te werken achter de schermen van het legendarische Morgen maandag. Tom maakte zijn televisiedebuut in de improvisatieshow Onvoorziene omstandigheden. Hij was de helft van het duo in het onvergetelijke Schalkse ruiters en de populaire host van De pappenheimers.

Na heel wat jaren Woestijnvis richtte hij in 2014 samen met Kato Maes een eigen productiehuis op: Panenka. Een productiehuis met als slogan: Tv als een Panenka, een vermetel schot op doel, een penalty met lef én fijngevoeligheid. Ook hier stond kwaliteit voorop.

Vandaag zoekt Tom eerder een plek achter de camera op. Maar dan wel een waar nog altijd heel mooie programma’s gemaakt worden. Hoewel hij bijzonder sociaal en gevat overkomt, ziet Tom Lenaerts zich niet als een sociale mens. En interviews geven, daar houdt hij al helemaal niet van. Dat belooft voor zijn gesprek met Thomas!

Zaterdag 4 december omstreeks 22.00 u. op Canvas en VRT NU
​(hh op Canvas op zondag om 18.00 u.)


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos