Skip to Content
Thomas Vanderveken ontvangt Wim Opbrouck in Alleen Elvis blijft bestaan

Thomas Vanderveken ontvangt Wim Opbrouck in Alleen Elvis blijft bestaan

Zaterdag 26 november om 22.20 u. op Canvas en canvas.be

Wim Opbrouck heeft bijna het hele voorbije jaar in het buitenland gespeeld. Maar weg is hij nooit. En nu is hij weer helemaal terug en heeft hij eindelijk dat gaatje in zijn agenda gevonden voor een gesprek met Thomas Vanderveken in Alleen Elvis blijft bestaan.

En hij komt niet met lege handen. Hij brengt negen straffe fragmenten mee. Onder andere een meesterlijke Robin Williams die een improvisatieles geeft in The Actors Studio. Een goede gelegenheid om het eens uitgebreid over talent te hebben. En over spelen. Want dat is wat Wim Opbrouck al heel zijn leven op zowat alle podia doet.

 

"Ik heb nog altijd de grote neiging om een zaal te doen lachen. Maar ik vind stilte soms de grootste beloning voor een toneelspeler.”
(Wim Opbrouck)

Wie Wim Opbrouck zegt, begint spontaan te glimlachen. De Vlaamse acteur staat synoniem voor een aantal rollen en sketches die in ons collectieve geheugen staan gegrift: als Franky Loosveld in Het Eiland (momenteel opnieuw te zien op Eén), als lesgever van het nieuwe besturingssysteem Rute 98 of als verontwaardigde inwoner van Bavikhove.

Maar Wim Opbrouck heeft niet altijd de zotskap op. In het theater vertolkt hij rollen die door merg en been gaan, in de Eén-serie In Vlaamse velden speelde hij een getormenteerde dokter tijdens de Eerste Wereldoorlog, en ook in de Canvas-reeks De Bende van Wim zagen we hem als mens van vlees en bloed die niet elke dag fluitend door het leven gaat.

Over al die facetten van zijn leven en werk wil Thomas Vanderveken het graag hebben met Wim Opbrouck.

Zaterdag 26 november om 22.20 u. op Canvas en canvas.be.

 

De volgende gasten

  • Barbara Baert (iconologe en winnares Francqui-prijs) – zaterdag 3 december
  • Herman Selleslags (fotograaf en levende rockencyclopedie) – zaterdag 10 december -
  • Ivo Van Hove (theaterregisseur die werkte met David Bowie) – zaterdag 17 december

 

Alleen Elvis online

Alle afleveringen van Alleen Elvis zijn na uitzending online te bekijken op canvas.be en blijven beschikbaar tot een week na het einde van de reeks.

 

#alleenelvis

Alleen Elvis is een productie van Canvas.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos