Skip to Content
Thomas Vanderveken ontmoet internationale toppers in OnderOns: Suzanne Vega

Thomas Vanderveken ontmoet internationale toppers in OnderOns: Suzanne Vega

Vanaf zaterdag 23 juli op VRT NU

20 juli 2022 - Ons land ligt in het hart van Europa en er komen dan ook voortdurend boeiende mensen op bezoek vanuit de hele wereld en uit allerhande vakgebieden. In zijn nieuwe praatprogramma OnderOns op VRT NU ontmoet Thomas Vanderveken een aantal van die toppers voor een persoonlijk en intiem gesprek.

In een eenvoudige setting en wisselend decor, en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid peilt Thomas naar wat zijn gesprekspartners doen, wat hen bezighoudt en hoe zij kijken naar deze woelige tijden. Zo biedt hij zijn praatgasten een forum en laat hij de kijkers met hen kennismaken. Eerder dit jaar interviewde Thomas al auteur Hanya Yanagihara. Tweede gaste in de rij is muzikante Suzanne Vega.

Singer-songwriter Suzanne Vega brak einde jaren 80 door met Marlene on the Wall,Luka en Tom’s Diner. Haar wereldhits zijn vandaag springlevend, bereiken miljoenen jongeren via ondermeer TikTok. Het New Yorkse meisje met de gitaar van bijna 40 jaar geleden is intussen uitgegroeid tot een charismatische performer die haar publiek raakt met beknopte, pure, herkenbare songs.

Thomas ontmoet haar tijdens haar Europese tournee, in Eindhoven.  Ze praat honderduit over haar muziek, over gender en vrouw-zijn, haar moeilijke jeugd, haar inspiratiebron Lou Reed, de volgens haar rampzalige politiek in Amerika. En als ze ’t heeft over hoe ze connecteert met de wereld en haar publiek krijgt Thomas er zelfs live stukjes uit Tom’s Diner bovenop.  

Wegens Corona miste Suzanne Vega haar afspraak begin juli in Borgerhout maar haar Europese tournee brengt haar op 3 augustus nog naar Brugge.

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos