Skip to Content
Thomas Vanderveken ontmoet internationale toppers in OnderOns

Thomas Vanderveken ontmoet internationale toppers in OnderOns

Een gloednieuw praatprogramma - vanaf zaterdag 19 maart op VRT NU en later op Canvas

16 maart 2022 - Ons land ligt in het hart van Europa en er komen dan ook voortdurend boeiende mensen op bezoek vanuit de hele wereld en uit allerhande vakgebieden. In zijn nieuwe praatprogramma OnderOns op VRT NU ontmoet Thomas Vanderveken een aantal van die toppers voor een persoonlijk en intiem gesprek.

“Er komen elke maand waanzinnig interessante mensen naar ons land. Wij moeten daar gewoon iets mee doen.”
Thomas Vanderveken

In een eenvoudige setting en wisselend decor, en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid peilt Thomas naar wat zijn gesprekspartners doen, wat hen bezighoudt en hoe zij kijken naar deze woelige tijden. Zo biedt hij zijn praatgasten een forum en laat hij de kijkers met hen kennismaken.

De eerste in de rij is Hanya Yanagihara, de Amerikaanse successchrijfster met Japans-Koreaanse roots. Ze werd bekend met haar miljoenenbestseller Een klein leven en was vorige week in België om haar nieuwe boek Naar het paradijs voor te stellen. Daarin behandelt ze drie periodes in een door haar herschreven Amerikaanse geschiedenis: 1893, 1993 en 2093. Ze heeft het in haar boek onder meer over leven in tijden van een pandemie en dat is des te merkwaardiger omdat ze het boek bedacht nog voor er sprake was van Covid. Hoe helderziend is Hanya Yanagihara, wat doet haar hart sneller slaan en welke lessen heeft het leven haar tot nu toe geleerd?
​Thomas neemt ruim de tijd om het haar te vragen.

 

OnderOns is online te bekijken op VRT NU.
​De aflevering met Hanya Yanagihara is beschikbaar vanaf zaterdag 19 maart.

Andere gesprekken volgen later, wanneer de gelegenheid zich voordoet en kort op de bal. Maar dus niet noodzakelijk op vaste tijdstippen.

 

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos