Nieuw op Canvas: Stier & Schorpioen

Nieuw op Canvas: Stier & Schorpioen

Woensdag 1 februari, 22.45 uur

19 januari 2023 - ​ In de Week van de Belgische muziek brengt Canvas de muziekdocumentaire Stier & Schorpioen: een unieke inkijk in de making of van de plaat ‘Pourriture Noble’ van Zwangere Guy en Lander Gyselinck.

Toen rapper Zwangere Guy en drummer Lander Gyselinck in hartje corona samen aan een album begonnen, hadden ze geen flauw idee waar hen dat zou brengen. Maar omringd door het kruim van de Belgische jazz en gewapend met de nodige dosis humor wagen ze zich allebei op onbekend terrein. Vaak even ambitieus, maar met momenten zo verschillend, werken ze toe naar één van de beste Belgische platen aller tijden – of dat is toch de ambitie. Want Pourriture Noble blijkt naast een album vooral ook een uitdaging, waarin de twee muzikanten elkaar tot het uiterste drijven om een plaat af te leveren die de Belgische Jazz en hiphop moet overstijgen. Deze documentaire van Jaan Stevens & Rik De Bruycker toont het ontstaan van een avontuurlijk album, maar vooral ook van een intense vriendschap. In Stier & Schorpioen (de sterrenbeelden van de muzikanten) zien we van dichtbij hoe twee werelden samenkomen, clashen en versmelten.

Stier & Schorpioen: op 1 februari op Canvas, vanaf 28 januari op VRT MAX

Filmfestival Oostende brengt Stier & Schorpioen op zaterdag 28 januari en vrijdag 3 februari.

https://www.filmfestivaloostende.be/nl/programma/stier-schorpioen

 

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 


Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos