Skip to Content
Stephen Fry in Alleen Elvis

Stephen Fry in Alleen Elvis

Aflevering 10 - zaterdag 11 december op Canvas

Niemand minder dan Stephen Fry zou de gast van Thomas worden in de feestelijke 100ste aflevering van Alleen Elvis, aan het einde van het tiende seizoen, vorig jaar. Helaas besliste corona daar toen anders over. Maar Stephen Fry beloofde wel dat uitstel geen afstel was. En dus sluit hij – fingers crossed – het elfde seizoen van Alleen Elvis af in schoonheid.

Acteur, auteur, activist, documentairemaker, presentator, poëet en opiniemaker: Stephen Fry is het allemaal en nog veel meer. Maar de omschrijving die deze wonderlijke Brit misschien nog het best samenvat is het Engelse woord “kind”. Een warme, extraverte persoon die de wereld omarmt.

Na een verwarrende en hobbelige jeugd die zelfs leidde tot een korte gevangenisstraf, viel alles voor Stephen Fry op zijn plaats toen hij aan de universiteit Hugh Laurie ontmoette. Het was het begin van een jarenlange samenwerking en een hechte vriendschap. En van grote successen zoals de komische reeksen A bit of Fry and Laurie en Jeeves and Wooster, en hun gezamenlijke rollen in de Blackadder-reeksen.

Stephen Fry is ook een geweldige schrijver, met een oeuvre dat gaat van hilarische romans, over autobiografisch werk tot een succesvolle trilogie: Mythos, Heroes en het pas verschenen Troy.
​Fry is écht van alle markten thuis: hij maakte beklijvende documentaires over homoseksualiteit en zijn eigen bipolariteit, trok door Amerika voor een televisiereeks en was 13 jaar lang een gewaardeerde tv-host in de populaire panelshow QI.

Benieuwd welke negen favoriete fragmenten hij meebrengt naar Alleen Elvis, zodat wij even kunnen meekijken in zijn onverzadigbare brein.

Zaterdag 11 december omstreeks 22.00 u. op Canvas en VRT NU
​(hh op Canvas op zondag om 18.00 u.)

STEPHEN FRY ©Elliot Spencer
STEPHEN FRY ©Elliot Spencer

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos