Skip to Content
Stefan Hertmans in Alleen Elvis

Stefan Hertmans in Alleen Elvis

Aflevering 1 - zaterdag 9 oktober op Canvas

Stefan Hertmans is een van onze meest gekoesterde en gelauwerde schrijvers. Hij debuteerde op z’n dertigste met de roman Ruimte, maar brak door bij het grote publiek in 2013 met de autobiografisch geïnspireerde roman Oorlog en Terpentijn. Daarin vertelt hij het verhaal van zijn grootvader Urbain. Het boek raakte een gevoelige snaar bij lezers én maakte indruk op tal van literaire jury’s.

Sindsdien volgden de romans De bekeerlinge en De opgang, waarin hij complexe historische en maatschappelijke thema’s combineert met levensechte personages. Natuurlijk is hij meer dan een romancier. In zijn schrijfkamer in de Groene Gordel werkt hij ook aan theaterteksten, verhalen, essays en prachtige poëzie.

Zijn liefde voor taal gaat veel verder dan inkt en papier. Hij geniet ook intens van wat straffe muzikanten vertellen met hun instrumenten. Van de beeldtaal die regisseurs gebruiken om hun verhaal op het witte doek te brengen. En van wat je allemaal kan aflezen uit bepaalde schilderijen, als je maar je tijd neemt.

Vraag je Stefan Hertmans om zijn favoriete beeldfragmenten mee te brengen naar de studio, dan weet je dat muziek niet zal ontbreken. De liefde voor klassieke muziek en opera kreeg hij als kind mee, maar ook jazz heeft een bijzondere plek in zijn hart.

Naast schrijver is Stefan Hertmans ook docent in hart en nieren. Hij gaf jarenlang les aan het Stedelijk Secundair Kunstinstituut Gent, aan het KASK en aan verschillende internationale universiteiten en scholen. Duizenden studenten hingen er aan zijn lippen. Binnenkort is het de beurt aan Alleen Elvis-kijkers.

Zaterdag 9 oktober omstreeks 22.00 u. op Canvas en VRT NU
​(hh op Canvas op zondag om 18.00 u.)

STEFAN HERTMANS ©Bob Van Mol
STEFAN HERTMANS ©Bob Van Mol

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos