Skip to Content
Sofie Lemaire en Bent Van Looy klaar voor nieuw seizoen Culture Club

Sofie Lemaire en Bent Van Looy klaar voor nieuw seizoen Culture Club

Voor fans van cultuur – op Radio 1 (vanaf maandag 28 augustus), Canvas (vanaf woensdag 13 september) en online (vanaf 28 augustus)

Goed nieuws voor de fans van cultuur: Culture Club komt terug. Vernieuwd, maar ook vertrouwd.

Sofie en Bent staan te popelen voor een nieuw seizoen vol spannende cultuur, voortaan op woensdag op Canvas en maandag op Radio 1.

Maar Culture Club pakt ook uit met een vernieuwde website en een extra aanbod op de sociale media, de hele week lang.

Culture Club op Canvas – vanaf woensdag 13 september om 22.05 u

Sofie Lemaire en Bent Van Looy openen de deuren van hun Culture Club dit seizoen niet langer op vrijdag-, maar wel op woensdagavond. “Ik ben heel gelukkig met die nieuwe uitzenddag”, zegt Sofie. “Woensdag lijkt me een perfect moment om de fans én makers van cultuur te strikken, net voor die het weekend induiken.”

Culture Club brengt live vanuit Antwerpen de beste verhalen uit cultuurland. In het nieuwe seizoen ontvangen Sofie en Bent elke week een spraakmakende centrale gast uit de culturele wereld die zich een heel uur lang laat onderdompelen in de actualiteit en ook zelf de agenda mee bepaalt. Onder meer Herman Koch, Sachli Gholamalizad en Michaël R. Roskam hebben hun komst al bevestigd. Naast de centrale gast schuiven telkens ook diverse andere cultuurmakers, -experten en –liefhebbers aan.

Bent Van Looy komt elke woensdag langs met z’n eigen verrassende kijk op cultuur: “Iedere week serveer ik de kijker een onderwerp dat me mateloos boeit. Ik trek de wereld in, ontmoet mijn helden, breng vrienden mee naar de studio, whatever it takes. Zo ga ik bijvoorbeeld op zoek naar de roots van het mysterie René Magritte en mag ik op uitnodiging van Dries Van Noten naar de modeweek in Parijs. En ik wil zeker ook aandacht besteden aan een van mijn grootste helden, Jan Wolkers. Dingen delen waar het hart van overloopt: bestaat er iets mooiers?”

Culture Club blijft ook inzetten op livebands die het publiek aan het einde van het programma een miniconcert geven. Onder andere Triggerfinger en Coely zullen hun opwachting maken.

 

Culture Club op Radio 1 – vanaf maandag 28 augustus om 19.00 u

De radioversie van Culture Club verhuist naar maandagavond, maar de ingrediënten blijven dezelfde: een frisse en gevarieerde kijk op cultuur in de meest brede zin van het woord. 

Ook dit seizen tippen Sofie en Bent in het programma hun highlights uit de culturele wereld. Daarnaast biedt een grote cultuurmaker van bij ons inzicht in zijn of haar werkproces. Experts vertellen over niet te missen tentoonstellingen, concerten, voorstellingen en premières. Met tussendoor de interessantste muziek van vroeger en nu. 

 

Culture Club online en op sociale media – vanaf maandag 28 augustus

Culture Club zorgt ook de rest van de week voor culturele verdieping en verstrooiing, onder meer op canvas.be/cultureclub, Facebook, Instagram, YouTube en Spotify. Filmmakers geven masterclasses, muzikanten leren hun nummers aan en jonge illustratoren mogen hun ding doen. Bovendien biedt de Culture Club kalender een handige tool die cultuurfans helpt om hun culturele agenda uit te stippelen.

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas en Radio 1
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas en Radio 1
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos