Skip to Content
Schoon volk in Culture Club: vrijdag op Canvas en vanavond op Radio 1

Schoon volk in Culture Club: vrijdag op Canvas en vanavond op Radio 1

voor fans van cultuur - op radio (vanaf 8 maart) en tv (vanaf 10 maart), online en op locatie

Culture Club is terug. Sofie Lemaire en Bent Van Looy beginnen aan hun tweede seizoen. Nu vrijdag (10 maart) om 21.15 u op Canvas. Met Hilde Van Mieghem, Tommy Wieringa en Stef Kamil Carlens ontvangen ze meteen schoon en goed volk in hun club in Antwerpen.

Helemaal nieuw is Culture Club op Radio 1. Sofie Lemaire ontvangt in de eerste aflevering Tom Lanoye, Marc Didden en uiteraard ook haar Culture Club kompaan Bent Van Looy.  Verder ook gesprekken met Herman van Veen en Maggie Rogers. Vanavond (woensdag 8 maart) om 19.00 u.

 

Culture Club op Canvas – vrijdag 10 maart

Na het succes van onder meer Joe SpeedbootCaesarion en Dit zijn de namen is Tommy Wieringa voor velen al een literaire held.  Hij komt vertellen over zijn nieuwe, aangrijpende roman De dood van Murat Idrissi, een boek dat opnieuw speelt rond het thema migratie. Wieringa is te gast enkele dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen in zijn land, waarbij de anti-migratiepartij van Geert Wilders de grootste van Nederland kan worden.

Vrijdag brengt Stef Kamil Carlens zijn eerste soloalbum uit: Stuck in the status quo. In Culture Club brengt hij daaruit het bloedmooie The journey will be long, een première voor tv.

Hilde Van Mieghem komt haar nieuwe film Sprakeloos voorstellen, een film naar het gelijknamige en succesvolle boek van Tom Lanoye.  De reacties na de première waren alvast veelbelovend.  Vanaf volgende week loopt hij in de zalen.

Voorts wandelt Bent door het werk en het leven van schilder en beeldhouwer Rik Wouters, voor velen een van de grootste kunstenaars die ons land heeft gekend. Hij stierf in 1916 op 33-jarige leeftijd, na een kort en tragisch leven. Vrijdag begint in KMSK in Brussel een grote tentoonstelling over zijn werk.

En Kurt Overbergh, vaste medewerker van CC en artistiek directeur van de AB, komt vertellen over zijn absolute lievelingsplaat: The velvet underground & Nico, het legendarische project van onder meer Lou Reed en John Cale. De plaat kwam exact vijftig jaar geleden uit. Kurt Overbergh sprak in New York kort met Norman Dolph, de producer die het vanop de eerste rij meemaakte.

Culture Club, vrijdag 10 maart, 21.15 u. op Canvas.

 

Culture Club op Radio 1 – woensdag 7 maart

Vanaf vanavond is Culture Club ook een gloednieuw cultuurradioprogramma op Radio1: net als in het gelijknamige televisieprogramma op Canvas duikt Sofie eigenzinnig en nieuwsgierig in de ruime wereld van kunst en cultuur:

  • Sofie praat met Tom Lanoye, niet alleen over de verfilming van Sprakeloos…
  • Was het play it Again Sam of play it Sam? Alle geheimen over de Oscarwinnende filmklassieker Casablanca met Marc Didden
  • Hoe maakt Herman van Veen het? Met wie? Wanneer? En wat had ie liever nooit gemaakt?
  • Bent Van Looy heeft cultuurtips waar je een hele week mee verder kan
  • En singer-songwriter Maggie Rogers over de kracht van vrouwelijke artiesten… op de Internationale Vrouwendag natuurlijk

 

Culture Club online

Het digitale Culture Club Magazine bleef de afgelopen maanden trouw op post, met een wekelijkse nieuwe editie op vrijdag. Michaël Borremans over een werk van Johannes Vermeer, Marc Didden over de meesterwerken van Martin Scorsese, Mauro Pawlowski met zijn favoriete ‘au revoir’-songs, jazzdrummer Lander Gyselinck over zijn held Tony Williams, enz. : elk weekend krijgen cultuurliefhebbers online zeven verse verhalen, gelinkt aan de culturele actua, en vanaf dit weekend opnieuw gelinkt aan de gasten en onderwerpen in de show.

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos