Skip to Content
Radio Gaga in De Lovie en op Rouwkamp

Radio Gaga in De Lovie en op Rouwkamp

Woensdag 11 en 18 oktober op Canvas, vrtnu.be en Radio 2

In de volgende afleveringen van Radio Gaga strijken Joris en Dominique met hun mobiele radiostudio neer op twee heel uiteenlopende locaties: in De Lovie in Poperinge verblijven jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking; en op het Rouwkamp van de VZW Missing You vinden jongeren steun en troost bij het verlies van een dierbare.

Joris en Dominique luisteren er naar verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews met, optredens van en portretten over plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken.

Op woensdag 11 en 18 oktober om 21.15 u. op Canvas en vrtnu.be.

Nog meer verhalen over De Lovie en het Rouwkamp in Radio Gaga op Radio 2, eveneens op 11 en 18 oktober tussen 9 en 10 uur. 

Voor een interview met Joris Hessels en/of Dominique Van Malder: interviews@vrt.be

Meer informatie vindt u hieronder.

 

Radio Gaga in De Lovie – woensdag 11 oktober

"Ik vind het moeilijk dat ik agressief ben want eigenlijk wil ik niemand kwaad doen. Ik wil gewoon normaal zijn en gaan werken, maar dat gaat niet."
Elias

Vzw De Lovie is een sociale organisatie die ondersteuning biedt aan jongeren én volwassenen met een verstandelijke beperking. Het woonpark De Lovie - een uitgestrekt domein in Poperinge – is één van de locaties van de vzw. Daar worden zo’n 350 mensen ondersteund, 250 verblijven er quasi permanent.

Angélique (26) woont zelfstandig op het domein van De Lovie; ze wil graag een kind, maar beseft dat dit onmogelijk is door haar beperking.

Elias (24) heeft een traject van psychiatrische instellingen achter de rug; hij verblijft in een woning voor mensen met psychische kwetsbaarheid omdat hij soms agressief is, al mag hij vaak het terrein op.

En sinds Marie (15) op internaat zit in De Lovie komt ze heel goed overeen met haar broers, ze noemt zichzelf ‘wereldkampioen lachen’.

 

Radio Gaga op het Rouwkamp van Missing You – woensdag 18 oktober

"Ik vind het eng dat iedereen doodgaat, ik wil niet dat mijn mama of vrienden doodgaan. Maar zo is het leven, iedereen gaat dood."
Eliza

"Ik ga er niet snel met mijn vrienden over praten. Ik denk dan: als ik dat doe is de sfeer weg en weten de mensen niet hoe ze moeten reageren."
Anneleen

Voor het tweede jaar op rij nodigt vzw Missing You kinderen, jongeren en jongvolwassenen uit op het Rouwkamp, deze keer in Sint-Katelijne-Waver. Ze krijgen de kans om er één week lang te praten met leeftijdsgenoten over het verlies van een dierbare.

Eliza (10) heeft geen afscheid kunnen nemen van haar vader toen die 2 jaar geleden stierf na een herseninfarct.

Nicky (19) verloor haar broer, hij pleegde zelfmoord omdat hij gepest werd op school.

En de zus van Anneleen (25) overleed onverwacht toen zij verongelukte in een werkongeval met haar vrachtwagen.

 

De volgende afleveringen

In de allerlaatste reguliere aflevering van Radio Gaga trekken Joris en Dominique op woensdag 25 oktober naar Schiermonnikoog, het meest noordelijke bewoonde Waddeneiland van Nederland, waar Radio Gaga op zoek gaat naar de ziel van de ‘eilander’. 

Als kers op de taart maken Joris en Dominique tot slot ook nog een Tour de Flandre voor een terugblik en een update van enkele oude bekenden uit de drie reeksen van Radio Gaga.

Meer informatie over die afleveringen volgt later.

 

Radio Gaga is een programma van De chinezen voor Canvas.

#radiogaga

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos