Skip to Content
Nieuwe reeks Toots Sessies geeft artiesten van bij ons een podium

Nieuwe reeks Toots Sessies geeft artiesten van bij ons een podium

Vanaf maandag 21 november op Canvas en VRT MAX

15 november 2022 - Binnenkort zwaaien de deuren van de legendarische Studio Toots in het VRT-Omroepcentrum weer open voor een nieuwe reeks van De Toots Sessies. Daarbij geven artiesten van eigen bodem telkens het beste van zichzelf tijdens een kort optreden. Een brede waaier van genres komt aan bod: het gaat van pop en rock over jazz en klassiek tot crossover. De nadruk ligt op de ontdekking van nieuw en jong talent. Maar ook gevestigde namen krijgen de kans om nieuw werk voor te stellen. Het programma krijgt in dit nieuwe seizoen een stevige visuele upgrade zodat de artiesten zichzelf in de best mogelijke omstandigheden kunnen presenteren.

De eerste reeks van De Toots Sessies werd eind 2020 in volle lockdown gelanceerd om de getroffen cultuursector te steunen. Het initiatief werd enthousiast onthaald door de artiesten, de sector en het publiek. Nu het artistieke leven in Vlaanderen weer helemaal in zijn plooi is gevallen, wil VRT met een nieuwe reeks Toots Sessies een podium blijven bieden aan (jong) talent. De sessies zijn ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het muziekaanbod van VRT. ​

De Toots Sessies lopen vanaf maandag 21 november, vier dagen per week (maandag tot donderdag): op Canvas om 19.40 uur en uiteraard ook op VRT MAX, waar alle optredens gebundeld worden, samen met die van de voorbije seizoenen.

Een overzicht van het aanbod in de eerste twee weken:

Het startschot wordt op maandag 21 november gegeven door Warhaus. Het is alweer een half decennium geleden dat het geesteskind van Maarten Devoldere (Balthazar) onze muzikale harten veroverde met zijn eerste twee platen. 2022 is het jaar van de triomfantelijke terugkeer. In De Toots sessies stelt Warhaus zijn fonkelnieuwe album 'Ha Ha Heartbreak' voor.

Sinds enkele jaren wordt de Antwerpse underground onveilig gemaakt door de vierkoppige band Meltheads (22/11). Hun energieke optredens én hun radiohit ‘Naïef’ – nummer één in De afrekening van Stubru - zorgen nu ook voor een buzz door de lage landen. Speciaal voor De Toots Sessies brengen de Meltheads samen met Shaka Shams ​ ‘Black metal rebel’. Shaka Shams is de jongste winnaar van De nieuwe lichting.

Voor Bluai (23/11) was 2022 een fantastisch jaar. De vierkoppige girl band uit Antwerpen won niet alleen Sound Track van vi.be, maar ook De nieuwe lichting van Stubru én Humo’s Rock Rally. Na talloze club- en festivalshows is het nu tijd voor hun eerste EP: ‘Junkyard’.

Chibi Ichigo (24/11) werd geboren in Oezbekistan, groeide op in België en woont in Brussel. De zangeres brengt samen met haar partner Umi pittige en dansbare elektronische muziek met flarden pop en hiphop. Voor Chibi is 2022 een absoluut topjaar: ze maakt furore op de festivals, scoort met haar nummers in De afrekening van Stubru én releaset haar debuutalbum ‘Sabina’. In De Toots Sessies toont Chibi dat haar optredens ook een visueel spektakel zijn.

2022 is het jaar waarin Ruben Block (28/11) even vakantie neemt als frontman van Triggerfinger. Van die sabbatperiode maakte hij gebruik om een soloplaat op te nemen. In De Toots Sessies brengt hij twee nummers uit ‘Looking to glide’. Hij verrast ook met een cover van ‘Niets is voor altijd’ van Madou.

Berre (29/11) werd bekend door zijn covers op TikTok. Maar het verhaal van Berre nam pas een echte start toen hij zijn single ‘Say My Name’ uitbracht. Het nummer was de afgelopen maanden alomtegenwoordig. Achter de schermen werkte hij ook hard aan nieuwe nummers. Tijdens De Toots Sessies brengt hij zijn nieuwe single ‘Better off Alone’ én een verrassend duet met Emmy d’Arc. Samen zingen ze ‘Exile’ van Taylor Swift en Bon Iver.

K.ZIA (30/11) werd geboren in Brussel, groeide op in Parijs en New York en woont momenteel in Berlijn. K.ZIA deed backing vocals voor haar moeder (Zap Mama) en reisde ook de wereld rond met haar vader, die circusartiest is. Ondertussen heeft K.ZIA haar eigen muzikale pad gevonden. Al haar culturele en muzikale invloeden zijn te horen op haar debuutalbum ‘Genesis’.

Enkele jaren geleden kwam visueel kunstenaar en muzikant Jan Verstraeten (1/12) met zijn eerste EP Cheap Dreams. Begin dit jaar lanceerde hij zijn langverwachte debuut Violent Disco. Jan Verstraeten brengt energie, rauwe spirit en een grote roze beer mee naar de Toots Sessies.

Later volgen nog optredens van onder meer Sons, Sam de Nef, Coordonné, Flip Kowlier, Compro Oro, Dans Dans en Laïs.


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT Canvas, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos