Skip to Content
Nieuw op Canvas: The Same Sky – een spionagethriller met Sofia Helin (The Bridge)

Nieuw op Canvas: The Same Sky – een spionagethriller met Sofia Helin (The Bridge)

Vanaf woensdag 12 april

The Same Sky (Der Gleiche Himmel) is een zesdelige Duitse koude-oorlogsthriller van de Oscar-genomineerde regisseur Oliver Hirschbiegel (Der Untergang) over de relatie tussen een Oost-Duitse spion en zijn vrouwelijke doelwit in het Westen.

De reeks werd geschreven door de bekroonde scenariste Paula Milne (The Politician’s Wife).

In de hoofdrollen herkennen we onder meer Sofia Helin (The Bridge) en Tom Schilling (Unsere Mütter, Unsere Väter).

Vanaf woensdag 12 april, elke dinsdag en woensdag om 23.00 u.

 

"Regisseur Oliver Hirschbiegel toont opnieuw een perfect gevoel voor tempo, ontspanning en suspense, zonder in te boeten aan diepgang.”
Frankfurter Rundschau

 

"Der gleiche Himmel bewijst dat nog niet alles gezegd is over het verdeelde Duitsland. De reeks scoort met een fascinerende mix van spionage en emotie.”
Hörzu

 

Oost-Duitsland, 1974. De jonge en beloftevolle Oost-Duitse Stasi-agent Lars Weber (Tom Schilling) wordt tijdens zijn spionageopleiding naar Berlijn gestuurd om er toenadering te zoeken tot jonge vrouwen met toegang tot gevoelige informatie over het Westen.

Lauren Faber (Sofia Helin) is zo iemand. Lauren is een mysterieuze data-analyste van de Britse geheime dienst. Daarnaast is ze ook de alleenstaande moeder van een rebelse tiener Emil.  Laurens Amerikaanse collega Sabine Cutter (Friederike Becht, The Reader) voelt zich sterk aangetrokken tot Lars, maar geen van beide vrouwen is zich bewust van het geheim dat ze delen.

Daarnaast maken we kennis met een aantal andere mensen aan weerszijden van de Berlijnse Muur. Gregor Weber (Jörg Schüttauf) is de vader van Lars, een communist in hart en nieren en bijzonder trots op zijn zoon. Gregors broer Conrad (Godehard Giese), een leraar, is minder overtuigd van de socialistische zaak. Maar hij houdt zich gedeisd en projecteert al zijn hoop op zijn oudste dochter Julianne (Muriel Wimmer), een veelbelovende studente. Zijn andere dochter Klara (Stephanie Amarell) voelt zich miskend, ook al is ze een getalenteerde zwemster. Ze heeft er alles voor over om in het nationale DDR-team te raken...

Axel Lang (Hannes Wegener) is een homoseksuele collega van Conrad. Hij heeft het lastig met het strenge DDR-regime en wil samen met een aantal vrienden naar het Westen vluchten. Daarvoor bedenken ze een spectaculair, maar riskant plan.

Ralf Müller (Ben Becker) is de verbindingsofficier van Lars in West-Berlijn.

Het IJzeren Gordijn lijkt dan wel ondoordringbaar, maar eigenlijk zijn de mensen aan beide kanten op zoek veiligheid, vrijheid en geluk. Ze mogen dan wel in verschillende systemen leven, toch delen ze dezelfde hemel en ademen ze dezelfde lucht.

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos