Skip to Content
Nieuw op Canvas: Boekenprogramma met Ruth Joos en Wilfried de Jong

Nieuw op Canvas: Boekenprogramma met Ruth Joos en Wilfried de Jong

Brommer op zee: vanaf zondag 18 april op Canvas en bij de VPRO op NPO 2.

Donderdag 11 februari 2021 - Ruth Joos en Wilfried de Jong zijn de presentatoren van het nieuwe boekenprogramma Brommer op zee waarin ze wekelijks schrijvers en dichters interviewen over hun werk. De programmatitel verwijst naar het bekende verhaal van de schrijver J.M.A. Biesheuvel. 

Brommer op zee is voor iedereen die boeken en lezen een warm hart toedraagt. Fictie, non-fictie, poëzie, literaire thrillers, biografieën en memoires: alles kan aan bod komen in Brommer op zee.

Presentatoren Wilfried de Jong en Ruth Joos zijn afwisselend liefhebbers van de literatuur én doortastende en empathische vragenstellers.

Online gaat Brommer op zee verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek.

 

Ruth Joos is in Vlaanderen al jaren toonaangevend in haar interviews met schrijvers uit binnen- en buitenland. Ze had een eigen cultuurmagazine, is veelgevraagd op literaire festivals en presenteert om de week De ochtend: ​ het dagelijkse journalistieke ochtendprogramma van de VRT op Radio 1.

Wilfried de Jong presenteerde al verschillende televisieprogramma’s voor de VPRO waaronder Pakhuis De JongHolland Sport en Fotostudio De Jong. Hij was drie jaar de interviewer bij Zomergasten en is één van de vaste presentatoren van Met het Oog op Morgen. Hij schrijft boeken (fictie/non-fictie) en heeft een wekelijkse column in NRC.

Eindredacteur Jikke Wechgelaer: "Wilfried de Jong is een begenadigde en originele interviewer met een grote liefde voor boeken. Ruth Joos maakte vele cultuurprogramma’s in Vlaanderen en is een doorgewinterde boekenkenner en lezer. Er hangt een bijzondere chemie tussen die twee. Ze kennen elkaar al langer en zijn goed op elkaar ingespeeld. De liefde voor boeken spat er vanaf."

Brommer op zee vanaf zondag 18 april om 22.00 uur op Canvas en om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.

Brommer op zee is een VPRO productie voor NPO 2 en Canvas.

Meer informatie: vpro.nl/brommeropzee


Niet voor publicatie: Ruth Joos en Wilfried de Jong zijn niet beschikbaar voor interviews.

 

VRT Communicatie - Canvas

Anne Stroobants

anne.stroobants@vrt.be

0032 2 741 51 63

 

VPRO Publiek en Marketing

Wieneke Mulder

w.mulder@vpro.nl

0031 6 4148 5317

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos