Skip to Content
Nieuw op Canvas: Big Little Lies – topserie van HBO met sterrencast

Nieuw op Canvas: Big Little Lies – topserie van HBO met sterrencast

Kleine leugens met grote gevolgen – vanaf dinsdag 26 december

Schijn bedriegt in Big Little Lies, een zevendelige HBO-serie over een groepje welstellende vrouwen in een Californisch kuststadje die het ogenschijnlijk prima voor elkaar hebben, maar bij nader inzien heel wat te verbergen hebben. Een verdacht overlijden op de school van hun kinderen vestigt de aandacht op wat er zich achter de schermen van hun schijnbaar perfecte leven afspeelt.

De hoofdrollen worden gespeeld door grote namen als Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård en Laura Dern. De regie is van Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club,  Demolition, Wild).

Big Little Lies is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Australische Liane Moriarty. De reeks won eerder dit jaar acht Emmy Awards en wordt door velen beschouwd als een van de beste series van 2017: in een Top 10 van Time behaalde deze ‘Desperate Housewives met een donker randje’ de tweede plaats.

Canvas zendt de reeks tijdens de kerstvakantie dagelijks uit vanaf dinsdag 26 december om 21.40 u. en daarna op 27,28 en 29 december en op 2, 3 en 4 januari.

Er is iemand dood

Big Little Lies begint met een incident op een benefietavond van Otter Bay Elementary School in de chique Californische kuststad Monterey. De titel van de eerste aflevering zegt het al: ‘Somebody's Dead’:  Maar wie er vermoord is, door wie en waarom, dat komen we voorlopig niet te weten. Want we gaan in flashback naar de eerste schooldag om kennis te maken met de familie van enkele kinderen.

Zo is er Jane Chapman (Shailene Woodley), een single moeder die net in de stad is gearriveerd, samen met haar zoontje Ziggy. Waarom ze naar Monterey zijn verhuisd, is niet duidelijk, maar ze heeft blijkbaar een groot geheim te verbergen.

Jane en Ziggy worden al snel onder de hoede genomen door Madeline Martha Mackenzie (Reese Witherspoon), een zelfbewuste, rijke en gevreesde alpha-vrouw. Maar hoe sterk en zelfzeker Madeline ook is, toch blijft ze het moeilijk hebben met het feit dat haar ex Nathan Carlson (James Tupper) is hertrouwd met Bonnie Carlson (Zoë Kravitz), een jongere en gevoelige yogalerares. Madeline, die zelf hertrouwd is met de evenwichtige Ed Mackenzie (Adam Scott), worstelt ook met haar relatie met haar tienerdochter Abigail (Kathryn Newton).

Celeste Wright (Nicole Kidman) is Madelines beste vriendin. Zij is de moeder van een tweeling en de vrouw van de schijnbaar perfecte Perry Wright (Alexander Skarsgård), al is hun relatie soms wat al te onstuimig.

Vriendinnen en rivalen

Op het einde van de eerste schooldag beschuldigt de kleine Amabella haar klasgenoot Ziggy ervan haar bij de keel te hebben gegrepen. Amabella is de dochter van de invloedrijke carrièrevrouw Renata Klein (Nicole Kidman). Het incident is het begin van een rivaliteit tussen Renata en de drie andere vrouwen, maar dan vooral Madeline. Die laat niets onverlet om Renata het leven zuur te maken. Ze deinst daarbij niet terug om ook de kinderen in de strijd te gooien. Ondertussen loopt ook op het thuisfront niet alles zoals het hoort.

Maar dat geldt ook voor de andere vrouwen, die allemaal wel te maken hebben met problemen en frustraties, onverwerkte trauma’s en bittere jaloezie. De spanning tussen de vrouwen onderling verbergt een ander, dieperliggend conflict met hun mannen. Met kleine leugentjes proberen ze te schijn op te houden achter hun fraaie façades en chique levensstijl. Maar hoe lang kan dat duren?

Emmy-festival

De topcast speelt de pannen van het dak. De gelaagdheid van hun personages en hun complexe relaties geven hen daar ook volop de kans toe. Nicole Kidman, Alexander Skarsgård en Laura Dern kregen er een Emmy voor, en ook Reese Witherspoon en Shailene Woodley werden genomineerd. Regisseur Jean-Marc Vallée won eveneens een Emmy en ook dat is terecht, want de verhaallijnen worden uitstekend uitgewerkt, in een stijlvolle en snedige regie met een goede mix van spanning en humor.

“It doesn't need dragons or mobsters or robots to stand as HBO's best drama in years.” (Las Vegas Weekly)

“The soapy layer quickly rinses away in the first episode. What remains is a deeply absorbing, highly addictive murder mystery matched with a carefully considered psychological work-up of an elite community.” (The Washington Post)

“An all-star cast all of whom live up to their advance billing, and an absorbing story that will keep you guessing each and every step of the way.” (New York Post)

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos