Skip to Content
Nieuw op Canvas: Albatros

Nieuw op Canvas: Albatros

Everybody has a story. Every body.

Vanaf maandag 15 februari brengt Canvas Albatros, de eigen tragikomische fictieserie, voor het eerst op open net. De reeks over tien zwaarlijvige mensen op afslankingskamp in de Ardennen werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die ook zelf meespeelt in de reeks. Albatros werd gemaakt door productiehuis De Wereldvrede (Bevergem).

Olivier Goris, netmanager Canvas: "Canvas is de plaats voor eigenzinnige fictie die je raakt, met een eigen vorm van humor. Albatros brengt een erg relevant verhaal van deze tijd, gemaakt door creatieve makers met een zeer persoonlijke kijk op de thematiek."
Wannes Destoop en Dominique Van Malder: "We wilden een reeks maken rond en met 'dikke mensen' en hun gevecht met de zwaarte in het leven. Een wereld die we tot in onze vezels kennen. Door het tragische van het dagelijks ongemak te tonen, willen we een snijdende lach oproepen."

 

Het verhaal

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp 'Albatros' niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er al snel heftig aan toe. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot blijkt dat de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze allemaal opkijken, niet te vertrouwen is en een duister geheim met zich mee draagt.

Cast & crew

De makers wisten een indrukwekkende cast te verzamelen met Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga), Ruth Beeckmans (Safety First), Benny Claessens (Undercover), François Neycken (Ennemi Public), Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem, De 16), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht. De onconventionele coaches van het kamp worden vertolkt door Tom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Beau Séjour, De ideale wereld) en Joris Hessels (Radio Gaga, De weekenden, Gentbrugge).

Albatros is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid.

Vanaf maandag 15 februari, om 21.20 uur op Canvas en via VRT NU (integraal).

Korte inhouden

Aflevering 1: Didier

Didier durft eindelijk de stap te zetten om deel te nemen aan een afslankingskamp in de Ardennen. Samen met negen lotgenoten neemt hij de bus richting kamp Albatros, waar er een lichtere toekomst op hen wacht. Althans, dat hopen ze.

 

Aflevering 2: Martine

De eerste weegsessie is voor velen een groot obstakel. Martine is stevig voer voor Sybille tijdens de therapiesessie en wanneer ze een pijnlijk geheim uit haar verleden vertelt, verstart de groep.

 

Aflevering 3: Bea en Arthur

Bea weigert deel te nemen aan de activiteiten. Ze is hier immers voor haar zoon Arthur, die dit kamp meer nodig heeft dan zijzelf. Arthur schaamt zich kapot voor zijn moeder. Bea heeft het moeilijk om hem los te laten en het komt tot een bikkelharde confrontatie met de groep.

 

Aflevering 4: Geoffrey en Indina

Geoffrey haat zowat alles aan het kamp. Dat zijn zus Indina er bij is, is maar een magere troost. Wanneer de hamster van Indina verdwijnt onderneemt Geoffrey weinig actie. Gelukkig is er Jan-Willem, waarmee Geoff een klik heeft. De samenhang in het dieetkamp begint barsten te vertonen en Bart doet geheimzinniger dan ooit.

 

Aflevering 5: Raf

Op de bezoekdag gelooft Raf zijn ogen niet wanneer zijn moeder en zijn zoon ongewild voor zijn neus staan. Wat voor velen een feestdag zou worden, blijkt een dag in mineur. Rafs stoppen slaan helemaal door.

 

Aflevering 6: Guy

Paniek op 'Albatros'. Guy blijkt niet in zijn bed geslapen te hebben. Martine vindt het vreselijk nieuws en trekt de rest mee in haar zoekactie, tot ongenoegen van Jurgen. Tijdens de zoekactie ontdekken Geoffrey en Jan-Willem iets heel bijzonders. Maar vinden ze hiermee Guy terug? Evi denkt er ondertussen het hare van en vreest voor een fatale afloop.

 

Aflevering 7: Evi

Wanneer Evi getuige is van een nachtelijk ongeval spelen haar demonen op. Sybille probeert Evi’s trauma aan te pakken met de groep, maar dat ziet Jurgen helemaal niet zitten. Het kamp ligt op zijn gat en er zijn te weinig kilo’s afgevallen. Bart moet ook een bekentenis doen terwijl het dorp zich voorbereidt op de jaarlijkse feesten.

 

Aflevering 8: Bart

Nu de groep weet heeft van zijn grote geheim, durft Bart de deelnemers niet onder ogen te komen. De skeeleractiviteit ontaardt in een ruzie en de groep beslist om naar het dorpsfeest te gaan. Bart wil een einde maken aan zijn geheimdoenerij en heeft een plan opgevat. Hij wil iets duidelijk maken. Aan de groep én aan zijn vader.

 

 Vlnr: Ruth Beeckmans (Evi), Marjan De Schutter (Indina), Hilde Destoop (Bea), Titus Muizelaar (Jan-Willem), Tom Ternest (Bart), Benny Claessens  (Geoffrey), Isabelle Van Hecke (Martine), François Neycken (Guy), Dominique Van Malder (Raf). Albatros ┬® De Wereldvrede _ Eva Vlonk
Vlnr: Ruth Beeckmans (Evi), Marjan De Schutter (Indina), Hilde Destoop (Bea), Titus Muizelaar (Jan-Willem), Tom Ternest (Bart), Benny Claessens ​ (Geoffrey), Isabelle Van Hecke (Martine), François Neycken (Guy), Dominique Van Malder (Raf). Albatros ┬® De Wereldvrede _ Eva Vlonk

De muziek bij de reeks

De muziek van Albatros ​ werd gemaakt door Pieter Van Dessel (Marble Sounds) & Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies) in samenwerking met Sonhouse (Cedric Engels, ​ Mounir Hathout en Phile Bokken). Marjan De Schutter zorgde voor de zang. De EP verschijnt gefaseerd vanaf 15 februari. Bij het einde van de reeks, op maandag 5 april, zal het volledige album online beschikbaar zijn. Later ook op vinyl. ​ De plaat is een productie van VRT MZK (Gerrit Kerremans), Sonhouse Records en De Wereldvrede.

 

Extra fotomateriaal vind je op fotoportaal.vrt.be.

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos