Skip to Content
Nieuw op Canvas | The Honourable Woman

Nieuw op Canvas | The Honourable Woman

De enige waarheid is dat iedereen liegt - Een achtdelige politieke thriller, vanaf dinsdag 31 maart

The Honourable Woman is een spannende en intrigerende reeks over een succesvolle Brits-Israëlische zakenvrouw. Ze probeert de belangen van haar familiebedrijf te verzoenen met haar idealen voor vrede tussen Israël en de Palestijnen, maar wordt achtervolgd door geheimen uit haar verleden. Voor haar rol van Nessa Stein won Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart, The Dark Knight, Secretary) begin dit jaar een Golden Globe. Vanaf dinsdag 31 maart om 21.30 u.

De eerste aflevering is voor persvisie beschikbaar op het Persportaal.

 

Niets is wat het lijkt

Als jong meisje was Nessa Stein (Maggie Gyllenhaal) getuige van de moord op haar vader door de gewapende vleugel van de PLO. Nu is ze achteraan de dertig en leidt ze samen met haar broer Ephra (Andrew Buchan) vanuit Groot-Brittannië een familiebedrijf met grote belangen in Israël en de Palestijnse gebieden. Nessa is een voorvechter van de vrede tussen Israëli’s en Palestijnen. Met een combinatie van pragmatisme en idealisme probeert ze de twee bevolkingsgroepen te verzoenen. Daarvoor is ze in Londen net bekroond met een adellijke titel.  

Maar de kersverse barones wordt opnieuw geconfronteerd met de harde realiteit in het Midden-Oosten wanneer haar Palestijnse zakenpartner en familievriend Samir Meshal wordt vermoord. Bovendien wordt Kasim, het zoontje van Ephra’s kinderoppas Atika Habibi, ontvoerd. Nessa en Ephra komen in het vizier van de Britse en de Amerikaanse geheime diensten, die in hun persoonlijke geschiedenis beginnen te graven. En dan is niets meer wat het lijkt….

 

Tussen Londen en Gaza

The Honourable Woman is een pakkend verhaal over een geëngageerde vrouw die zich niet kan losmaken van haar verleden en wordt meegezogen in een maalstroom van familiale spanningen, zakelijke conflicten en politieke intriges van overheden en geheime diensten in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Israël en Palestina.   

De reeks springt heen en weer tussen heden en verleden, en brengt ons van blitse kantoren en chique buurten in Londen naar de ruige realiteit van de Gaza-strook. Ze werd geschreven en geregisseerd door Bafta-winnaar Hugo Blick. Naast Maggie Gyllenhaal (Nessa Stein) en Andrew Buchan (Ephra Stein), zijn er hoofdrollen voor onder meer Stephen Rea (The Shadow Line, Father and Son) als MI6-agent Hugh Hayden-Hoyle; Janet McTeer (Damages) als diens baas Julia Walsh; en Lubna Azbal als de Palestijnse kinderoppas Atika Alibi.

 

The Honourable Woman in de pers

“Without doubt the best drama on television” (The Observer)

Here’s a complex, nuanced story that would make John Le Carre proud and is bound to hold you rapt for the next eight weeks. (Mail on Sunday)

“The miniseries weaves a spectacularly well-constructed story -- intricate, dense, demanding and rewarding -- about loyalty, deception, forgiveness and revenge.” (The Hollywood Reporter)

“While there are some deeply disturbing images, The Honorable Woman is an astute, sensitive and at times delicate psychological drama.” (The New York Times)

“What works about The Honorable Woman is how well its particular story and larger themes echo each other: trust and mistrust, hope and disappointment, resentment and revenge, repeating for generations.” (Time)

 

The Honourable Woman: vanaf dinsdag 31 maart om 21.30 u. op Canvas

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos