Skip to Content
Nieuw op Canvas : Rellik - BBC/HBO-reeks, mee geregisseerd door Hans Herbots

Nieuw op Canvas : Rellik - BBC/HBO-reeks, mee geregisseerd door Hans Herbots

Vanaf zaterdag 11 november op Canvas en vrtnu.be

Rellik: het klinkt als de nieuwste Scandinavische misdaadserie, maar het is een baanbrekende Brits-Amerikaanse reeks van BBC en HBO. Rellik heeft zelfs een Vlaamse inbreng: twee van de zes afleveringen werden namelijk geregisseerd door Hans Herbots (Als de dijken breken, Het goddelijke monster). Na het eerder dit jaar op Eén uitgezonden Riviera is Rellik voor Herbots de tweede internationale productie.

De zesdelige reeks volgt de zoektocht van de charismatische DCI Gabriel Markham van de Londense Metropolitan Police naar een seriemoordenaar. Hij krijgt daarbij de hulp van de jonge agente Elaine Shepard.

Vanaf zaterdag 11 november om 20.40 u. op Canvas en vrt nu.be (telkens twee afleveringen na elkaar)

Meer informatie hieronder.

 

Het verhaal van Rellik wordt achterstevoren verteld. Vandaar ook de titel : het omgekeerde van Killer. De moordenaar wordt al meteen in de eerste aflevering gearresteerd. In de volgende afleveringen zien we hoe de klopjacht verlopen is, hoe de moorden gepleegd werden en wat het motief van de dader was. Vanaf het begin merken we ook dat Gabriel Markham vreselijk verminkt is, en als kijker vermoeden we dat zijn obsessie met de moordenaar daar iets mee te maken heeft. Rellik is een spannend en meeslepend misdaadverhaal en tegelijk een psychologische thriller die onderzoekt waarom mensen doen wat ze doen en hoe ze gevormd worden door hun verleden.  

Richard Dormer (Game of Thrones, Fortitude) speelt de rol van Markham en Jodi Balfour (The Crown, Bomb Girls) is zijn politiepartner Elaine. Ander hoofdrollen zijn voor Larke Winter als Gabriels vrouw Lisa Markham en Shannon Tarbet als hun dochter Hannah. Paterson Joseph (The Beach) is psychiater Isaac Taylor en Ray Stevenson (Rome) is Markhams baas Edward Benton.  

Rellik werd geschreven en geproduceerd door Harry en Jack Williams, het scenaristen- en productieteam van The Missing, de reeks die door VRT mee geproduceerd werd. Hans Herbots deed de regie samen met Sam Miller (Hotel Babylon, Spooks, Fortitude, Luther).  

Tijdens de opnames werden de acteurs geconfronteerd met enkele griezelige toevalligheden. Toen de scène werd opgenomen waarin het hoofdpersonage door een zuuraanval gewond raakt, vond er net zo’n echte aanval plaats in London. En toen het team de vondst van een lijk op Hampstead Heath ging verfilmen, werd er net echt een stoffelijk overschot op dezelfde plek aangetroffen. Of hoe de realiteit de fictie soms inhaalt. 

Hans Herbots: “Ik ben erg blij met de eerste samenwerking met zowel BBC als HBO Cinemax, twee huizen van vertrouwen. Rellik is een straf verhaal, complex en rijk. De reeks wordt net zoals Memento (van Christopher Nolan) achterwaarts verteld. Dat maakt dat je de aandacht van de kijker te allen tijde vast moet houden en de verhaallijnen ook in omgekeerde volgorde moeten boeien.”

Rellik is een bijzondere reeks die in Groot-Brittannië op lovende kritieken werd onthaald:

“It might just be genius” (The Times)

“Infectious drama in reverse is a leap forward” (The Telegraph)

“Rellik is told backwards, but it takes the genre forwards in leaps and bounds” (Radio Times)

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos