Skip to Content
My Life as a Rolling Stone

My Life as a Rolling Stone

Zestig jaar rockgeschiedenis verteld door de bandleden zelf - vanaf 18 september op Canvas en VRT MAX

14 september 2022 - My Life as Rolling Stone is een vierdelige documentaire van Oliver Murray en Clare Tavernor waarin de drie nog levende Stones (Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood) terugblikken op 60 jaar Rolling Stones. Elke aflevering portretteert een van de bandleden. Hun eigen verhaal wordt aangevuld met massa’s archiefbeelden, oudere interviews en getuigenissen van andere wereldsterren als Tina Turner, Chrissie Hynde, Jon Bon Jovi, Rod Stewart en Sheryl Crow. ​ In de aflevering over Charlie Watts, die vorig jaar overleed, vertellen de andere drie Stones over hun vroegere kompaan. Vanaf zondag 18 september om 20.10 uur op Canvas en VRT MAX.

Aflevering 1: Mick Jagger

Al 60 jaar is Mick Jagger (°1943) de frontman van The Rolling Stones. In deze aflevering praat hij voluit over zijn rol als muzikale visionair en cultuuridool. Zijn creatieve en commerciële visie waren cruciaal voor het succes van de Stones. Hij leidde de band naar ongekende muzikale hoogten en deed er alles aan om de Stones bijeen te houden, ondanks tal van problemen en (muzikale) conflicten, spanningen en schandalen. Samen met zijn jeugdvriend en 'Glimmer Twin' Keith Richards heeft hij een aantal van de grootste rock-anthems aller tijden geschreven en geproduceerd.

Met getuigenissen van Tina Turner, Bernard Fowler, Chrissie Hynde, Jon Bon Jovi, Lars Ulrich, Joyce Smith, Rod Stewart, Sheryl Crow, Slash, P.P. Arnold, Tommy Hilfiger, Andy Summers, Anna Sui, Brian Johnson, Chip Monck, Don Was, Glyn Johns, John Pasche, Lisa Fischer, Lulu Kennedy-Cairns.

Aflevering 2: Keith Richards

Keith Richards (°1943) is al 60 jaar lang de leadgitarist van The Rolling Stones, een uitdagende levensgenieter en rockheld. In deze aflevering vertelt hij samen met andere beroemde muzikanten over zijn kleurrijke carrière. We zien hoe belangrijk zijn ongebreidelde passie is geweest voor het succes van de Rolling Stones en hoe de energie van het optreden en live spelen hem in beweging houdt. Zijn compromisloze en eigenzinnige liefde voor muziek heeft de band ertoe aangezet om te experimenteren met verschillende genres en sounds. De film toont ook hoe belangrijk zijn rebelse imago is geweest voor de legende van de Stones. De film bevat een schat aan archiefbeelden, een soundtrack vol van zijn klassieke riffs en interviews met een plejade van andere muzikale sterren.

Met getuigenissen van Tina Turner, Jon Bon Jovi, Brian Johnson, Sheryl Crow, Slash, Tom Waits, Lars Ulrich, Chrissie Hynde, T Bone Burnett, Bob Harris, Bonnie Raitt, Glyn Johns, Chuck Leavell, Don Was, Jane Rose, Joe Walsh, Joyce Smyth, Lisa Fischer, Marshall Chess, Pierre Debeauport, Steve Jordan, Taj Mahal.

Aflevering 3: Ron Wood

Gitarist Ronnie Wood (°1947) is dé belichaming van de rockartiest. In deze derde aflevering vertelt hij voluit over de opwindende hoogtepunten en soms gevaarlijke dieptepunten in zijn carrière bij de Stones die begon in 1975 na het vertrek van Mick Taylor. Aan de hand van interviews, muziekfragmenten en unieke archiefbeelden ontdekken we hoe belangrijk Woods muzikale virtuositeit en onweerstaanbare positiviteit is geweest voor de samenwerking tussen de Stones.

Met getuigenissen van Jon Bon Jovi, Rod Stewart, Dan Aykroyd, Brian Johnson, Chrissie Hynde, Slash, Glyn Johns, Kenney Jones, Joe Walsh, Andy Summers, Bernard Fowler, Bonnie Raitt, Chuck Leavell, Don Was, Jane Rose, Joyce Smyth, Lisa Fischer en Stewart Copeland.

Aflevering 4: Charlie Watts

Als drummer bepaalde Charlie Watts (1941-2021) 60 jaar lang mee het ritme van de Rolling Stones. In deze laatste aflevering van de reeks kijken Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood samen met tal van andere muzikale grootheden terug op het leven en de carrière van Watts.

Charlie Watts was een rockmuzikant in hart en nieren, maar had ook een levenslange liefde voor jazz. Mick Jagger en Keith Richards noemen hem de rots in de branding en de lijm die de Stones bij elkaar hield. Gedurende zes decennia was hij de stille kracht en de swingende backbeat van de groep. Tegelijk was hij ook ‘de minst opzichtige drummer in de rockgeschiedenis’. Hoe behield Charlie Watts al die jaren lang zijn reputatie als ‘drummer aller drummers’, onverstoorbare steunpilaar en spil van de band, ongevoelig voor de verleidingen van de roem, maar cruciaal voor het succes van de band?

Met getuigenissen van Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood, Tina Turner, Jon Bon Jovi, Slash, Sheryl Crow, Lars Ulrich, Brian Johnson, Jamie Cullum, Glyn Johns, Gail Ann Dorsey, Lulu Kennedy-Cairns, Courtney Pine, Bernard Fowler, Chris Kimsey, Chuck Leavell, Dario Carnera, Regina Schock, Earl Young, David Green, Don Was, Jane Rose, Martin Oldham, Max Weinberg, Patrick Woodroffe, Steve Brown, Steve Jordan en Stewart Copeland.


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT Canvas, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos