Skip to Content
Mijn Jihad van Rudi Vranckx gaat de wereld rond

Mijn Jihad van Rudi Vranckx gaat de wereld rond

Documentaire over (de)radicalisering nu ook te zien op BBC Arabic

In de reportage Mijn Jihad ging Rudi Vranckx twee jaar geleden voor Panorama op Canvas op zoek naar het verhaal van de Vlaamse moslimgemeenschap en hun strijd tegen radicalisering.

Hij ging op bezoek bij de familie van Syriëstrijders, praatte met een imam en een psychosociaal begeleider en luisterde naar de jongeren onder de brug van Vilvoorde. Ze vertelden over wat ze hebben meegemaakt en hoe ze hun ervaringen nu gebruiken om te sensibiliseren. Zo liet hij ook een andere stem horen in het debat rond radicalisering.

Zijn reportage reist nu de wereld rond en was eerder onder meer te zien op Canal+ en Al Jazeera America, maar ook in Nederland, Zweden, Noorwegen, Spanje, Zwitserland, Brazilië, Australië, Saoedi Arabië en Israël.

Vanaf morgen, dinsdag 7 november, wordt Mijn Jihad  nu ook zeven keer uitgezonden op BBC Arabic.

 “Alle gemeenschappen die hierbij betrokken zijn, moeten deze stemmen kunnen horen, daarom hebben we Mijn Jihad al van in het begin in het Engels, Frans en Arabisch laten ondertitelen.” zegt Vranckx. “De docu is al enkele jaren oud., maar na de aanslagen in Parijs en Brussel is het een wereldwijd verhaal geworden. Het blijft relevant.”

Bij ons is Mijn Jihad nog te bekijken op canvas.be

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos