Skip to Content
Laatavond live op Canvas: Culture Club, De Ideale Wereld en Extra Time

Laatavond live op Canvas: Culture Club, De Ideale Wereld en Extra Time

Vanaf september: Extra Time op maandag, De Ideale Wereld op dinsdag en donderdag, Culture Club op woensdag.

Goed nieuws voor iedereen die gelooft in een ideale wereld waar alles mooi verdeeld is. Ook de zendtijd van Canvas.

Vanaf september programmeert Canvas elke weekdag rond tien uur spannende en ontspannende live televisie over de actualiteit. Op maandag is er Extra Time, de moeder van alle Vlaamse voetbaltalkshows met Frank Raes; op dinsdag en donderdag De Ideale Wereld met Otto-Jan Ham en zijn kompanen; en op woensdag gaan Sofie Lemaire en Bent Van Looy opnieuw live met Culture Club.

De Ideale Wereld is er vanaf september dus geen drie maar twee keer per week. Het programma blijft wel langer lopen dan de vorige jaren.  De vrijgekomen woensdagavond wordt door Culture Club ingevuld.

 

Otto-Jan Ham:

“Ik had zelf niet gedacht dat ik het na al die seizoenen nog even enthousiast zou zeggen, maar toch: De Ideale Wereld komt terug! Vanaf dinsdag 5 september sta ik samen met een armada van andere B-vedetten opnieuw paraat om het leven van de kijkers zin te geven. Of, als dat niet lukt, om hen toch een plezierig programma aan te bieden.

De hoofdingrediënten blijven hetzelfde met smaakmakende gasten, staalharde satire en humor van een plank die misschien niet altijd de hoogste is, maar naar Canvas-normen toch nog zeer aanvaardbaar.  En eindelijk hebben we ook kunnen afdwingen om niet langer drie keer, maar wel maar liefst twee (2!!!) keer per week te zien te zijn. Hoera! De 16-urenweek is een feit! Keerzijde van de medaille is wel dat De Ideale Wereld nu meer weken te zien zal zijn en we dus langer moeten wachten op de vakantie. Want het totaal aantal afleveringen blijft hetzelfde.

Hoe dan ook, in deze wereld die zo hard zijn best doet om er elke dag minder ideaal uit te zien, is het een zegen dat er nog altijd één televisieprogramma bestaat dat flink weerstand biedt. En dat is graag gedaan!”

 

Sofie Lemaire:

“Ik ben heel gelukkig met de nieuwe uitzenddag van Culture Club. Woensdag lijkt ons een perfect moment om de fans én makers van cultuur te strikken, net voor die het weekend induiken.

We zijn volop bezig het nieuwe seizoen vorm te geven en er zullen wel wat dingen veranderen om cultuur op woensdagavond extra spannend te maken.

Maar de grote lijnen en toon van het programma zetten we zeker voort. Dat betekent: live vanuit onze club in Antwerpen zoomen we in op de beste verhalen uit cultuurland, met makers, experten en liefhebbers. En we blijven inzetten op livebands, die ons publiek aan het einde van het programma een miniconcert geven. Vanaf woensdag 13 september."

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos