Joris Hessels brengt boeiende mensen naar hun bestemming in tweede reeks Taxi Joris

Vanaf woensdag 31 augustus op Canvas en VRT MAX

23 augustus 2022 - In de tweede reeks van Taxi Joris neemt Joris Hessels (Radio Gaga, Gentbrugge, De weekenden) opnieuw de tijd om met zijn taxi een aantal boeiende passagiers op hun bestemming te brengen. Tijdens die ritten doorheen het hele land luistert hij naar hun intrigerende levensverhaal en pikt hij waar mogelijk een stukje van hun dagelijkse leven mee. Op hun bestemming, op hun werk of bij hen thuis.

Zo is er Deema, een jonge vrouwelijke arts die uit de Gazastrook in Palestina is gevlucht en noodgedwongen een nieuw leven is begonnen in België. En Kevin, die op 33-jarige leeftijd tot priester wordt gewijd, maar eerst nog met zijn vrienden op vrijgezellenweekend gaat. Of Ingrid, een alleenstaande vrouw van 50 die haar huis en hart openstelt voor pleegzorg. En dan is er nog Merima, zelf Roma, die vanuit haar job Roma-meisjes aanmoedigt om op te komen tegen uithuwelijking en voor hun eigen dromen.

Een taxirit lang zitten Joris en zijn passagier in hun intieme autobubbel. Als kijkers hebben wij het voorrecht een eindje mee te rijden in hun poëtische on-the-road verhaal. Een productie van De mensen voor Canvas.

Vanaf woensdag 31 augustus om 21.20 uur op Canvas en VRT MAX

Aflevering 1 – woensdag 31 augustus

Ingrid stelt haar hart en huis open voor pleegzorg, en daar hoort ook crisisopvang bij. Joris gaat met haar en de baby waarvoor ze zorgt, op bezoek bij de moeder. Hayat fluit ieder weekend twee matchen in een provinciale afdeling van het mannenvoetbal, Taxi Joris brengt haar naar de wedstrijd Hollebeke-Passendale. Joris vervoert de toekomstige jonge pastoor Kevin kort voor zijn priesterwijding naar z’n ‘vrijgezellenfeest’, en Thierry vraagt een taxirit naar de bijeenkomst van mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld.

Aflevering 2 – woensdag 7 september

Taxi Joris gaat op stap met Merima, die zelf Roma is en vanuit haar job jonge Roma-meisjes aanmoedigt om niet uitgehuwelijkt te worden en op te komen voor hun eigen dromen. Dirk, de frontman van de Belgische punkgroep Funeral Dress, heeft een taxirit nodig naar een optreden. Hij is 58 en heeft af te rekenen met CVS en Fibromyalgie. Minne is therapeute met focus op seksualiteit en trauma. Ze werkt ook regelmatig als dienstverlener voor een vzw die instaat voor kwaliteitsvolle seksuele dienstverlening voor mensen met een beperking. En Joris brengt de toekomstige pastoor Kevin naar huis, na het ‘vrijgezellenweekend’ dat zijn vrienden voor hem georganiseerd hebben.

De passagiers

In de eerste twee afleveringen maken we kennis met:

Ingrid

Ingrid is een alleenstaande vrouw van 50 die haar hart en huis openstelt voor pleegzorg. En daar hoort ook crisisopvang bij. Om de twee weken gaat Ingrid met de baby waarvoor ze zorgt op bezoek bij de moeder. Taxi Joris brengt haar er naartoe, en terwijl ze enerzijds een band opbouwt met de baby moet ze zich toch ook voorbereiden op het afscheid.

Hayat

Hayat gaat lachend door het leven, ook op het voetbalveld. Hayat is namelijk scheidsrechter in de derde en vierde provinciale afdeling van het mannenvoetbal. Ieder weekend fluit deze 41-jarige vrouw van Marokkaanse origine twee wedstrijden. Dat vindt Joris een interessant verhaal en daarom brengt hij haar voor de gelegenheid naar de match Hollebeke-Passendale.

Kevin

De 33-jarige Kevin wordt binnenkort één van de jongste pastoors van het land. Hij geeft dan bij wijze van spreken zijn ‘jawoord’ aan God en de kerk, een poëtische manier om zijn nakend priesterschap te omschrijven. Zijn vrienden denken er ook zo over, als een huwelijk. En volgens hen is dat dan ook de ideale gelegenheid om een vrijgezellenfeest te organiseren. Taxi Joris brengt de toekomstige pastoor naar dat verrassingsweekend.

Thierry

Thierry was 23 toen hij zijn ex-vrouw leerde kennen. Maar het huwelijk ging al snel de verkeerde kant op, met agressie, doodsbedreigingen en talrijke politie-interventies. Daarbij was het Thierry die geregeld vol bulten en schrammen stond, maar toch was hij het die steeds door de politie werd meegenomen voor verhoor. Uiteindelijk was het zijn ex die veroordeeld werd. Taxi Joris brengt Thierry naar een bijeenkomst van mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld.

Merima

Merima woont met haar man en drie kinderen in Antwerpen. Ze groeide op in een Roma-gezin, maar rebelleerde tegen haar ouders. Zo wilde ze niet uitgehuwelijkt worden en besloot ze verder te studeren, wat niet vanzelfsprekend is binnen de Roma-cultuur. Merima is vastberaden om daar vanuit haar job bij het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) verandering in te brengen, ze moedigt jonge Roma-meisjes aan om op te komen voor hun eigen dromen.

Dirk

Dirk is het laatste originele lid én het gezicht van ‘Funeral Dress’, naast The Kids de bekendste Belgische punkband. Na 35 jaren en onder meer 12 Amerikaanse tournees is deze muziekgroep nog altijd alive & kicking. Dirk is ondertussen 58 en heeft af te rekenen met CVS (chronische vermoeidheid) en Fibromyalgie (chronische pijn). Na een optreden voelt hij zich als een 80-jarige en moet hij door extreme vermoeidheid en hevige spierpijnen dagen recupereren. Taxi Joris biedt hem een rit aan naar hun eerste optreden sinds corona.

Minne

Minne begon vier jaar geleden als zelfstandige therapeute, met focus op seksualiteit en trauma. Tijdens de opstart van haar praktijk botste ze op een vacature van Aditi, een vzw die instaat voor kwaliteitsvolle seksuele dienstverlening en intimiteitsbeleving voor mensen met een beperking en voor ouderen. Minne werkt er parttime als dienstverlener en probeert de jonge mannen waarmee ze in contact komt een realistisch beeld mee te geven van wat seks is.

In de volgende afleveringen gaat Joris op pad met:

Deema

Deema vluchtte drie jaar geleden vanuit de onveilige Gazastrook in Palestina naar België. Na negen maanden in een vluchtelingenkamp woont ze nu in het appartement van een kennis in Antwerpen. Deema volgt Nederlandse les en haar grote droom is om in België te kunnen werken. Dat deed ze als in Palestina als arts, maar haar diploma’s worden hier niet erkend. Deema moet dus opnieuw jaren studeren om haar droom te kunnen waarmaken.

Roland

Roland is een West-Vlaamse boer van 72 die al evenveel jaren op hetzelfde adres woont in Bredene. Hij voelt zich goed tussen z’n koeien en het liefst van al zet hij geen voet van zijn erf. Roland is nog nooit op reis geweest. Zijn verste uitstap was naar zijn boekhouder, 30 km verder. Maar nu steekt hij voor de allereerste keer de grens over, samen met Joris. Helemaal naar het verre Nederland, om er een nieuwe kiepkar te kopen.

Louise

Louise is een alleenstaande mama met twee jonge dochters. Ze pendelt meermaals per week van Brugge naar Brussel om er les te geven in een lagere school. Daar komt ze dagelijks in contact met een heel andere, multiculturele wereld waaraan ze haar steentje wil bijdragen. Extra meegenomen: op die lagere school leerde ze de liefde van haar leven kennen, met wie ze een lat-relatie heeft.

Hendrik

Hendrik hoopt binnenkort de officiële titel van gerechtsdeurwaarder te dragen. Vandaag oefent hij die job al uit, maar dan als kandidaat-gerechtsdeurwaarder. De meeste mensen zien hem niet graag komen omdat de boodschap die hij aan de voordeur brengt vaak onaangenaam is. Maar Hendrik doet zijn job graag, want hij hoopt via zijn tussenkomsten als bemiddelaar maatschappelijke impact te hebben. Taxi Joris gaat een dag met hem op stap.

Jannes

Jannes (28) heeft al een Belgische en Europese titel kickboksen op zak. Drie jaar geleden kwam een aangeboren heupafwijking aan het licht. Een operatie drong zich op. De chirurg - die ook Jean-Claude Van Damme opereerde - verzekerde Jannes dat hij met twee nieuwe heupen een nog betere bokser zou worden. Na een intense revalidatieperiode escorteert Joris hem naar de boksring, Jannes hoopt op winst om zo zijn zelfvertrouwen een nieuwe boost te geven.

Jens

Jens is een dertiger die veel belang hecht aan gezonde voeding, sport en z’n uiterlijk. Hij wil er altijd piekfijn uitzien. Twee keer per week gaat hij naar de kapper, maar omdat hij last heeft van haaruitval besluit hij voor een haartransplantatie te gaan. Daarvoor vliegt hij helemaal naar Turkije, en terwijl Joris hem naar de luchthaven brengt praten ze over hun gedeelde onzekerheid: een kalend hoofd.


Anne Stroobants

Communicatieverantwoordelijke VRT Canvas, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met