Joris Hessels brengt acht mensen samen in nieuw seizoen van De weekenden.

Joris Hessels brengt acht mensen samen in nieuw seizoen van De weekenden.

Samen beleven ze een bijzonder jaar – vanaf dinsdag 17 januari

3 januari 2023 - In de derde reeks van De weekenden brengt Joris Hessels opnieuw acht mensen samen. Bouchra, Cis, Magali, Thomas, Marijke, Dana, Christoph en Musti zetten zich schrap voor een bijzonder jaar. Sommigen omdat ze hun leven zelf willen omgooien, anderen omdat het niet anders kan.

Een jaar lang brengen de deelnemers hun eigen leven met een kleine camera in beeld. Om de twee maanden komen ze een weekend samen om hun verhalen te delen met Joris en elkaar. Wat begint als een allegaartje onbekenden die elkaar in het gewone leven nooit zouden ontmoeten, groeit uit tot een onverwachte en hechte groep. Ze vinden inspiratie en steun bij elkaar, maar vooral ook plezier en vriendschap.

De derde reeks van De weekenden bestaat uit tien afleveringen, waarvan er twee telkens het verslag vormen van één weekend. ​ Een ​ productie van De chinezen voor Canvas.

Vanaf dinsdag 17 januari om 21.20 u. op Canvas en VRT MAX

Joris Hessels is beschikbaar voor interviews op dinsdag 10 januari.
​Contacteer Anne Stroobants via [email protected].

De weekenders

Bouchra (44, Antwerpen) heeft in de haven van Antwerpen haar eigen truckwash. Na een faillissement klom ze met haar bedrijf uit een diep dal. Dit jaar wil ze een echte CEO worden met een tweede vestiging.

Cis (23, Hakendover-Tienen), is de jongste deelnemer. Toch heeft hij de meeste jobs: naast model én tuinaannemer, wil hij dit jaar de begrafenisonderneming van zijn ouders overnemen.

Het huis en levenswerk van Marijke in een dorpje nabij Durbuy werd totaal verwoest tijdens de overstromingen in juli 2021. Op haar 65ste moet ze noodgedwongen een nieuwe plek zoeken om thuis te kunnen komen.

Christoph (43, Antwerpen) verloor beide benen en zijn rechteronderarm door een ongeval. Hij hoopt dit jaar niet alleen de draad op te pikken van zijn gezinsleven, maar ook die van zijn passie als kapper. ​

De wens om kinderen te krijgen, bleek een moeilijker parcours dan gedacht voor Thomas (39, Zomergem). Na heel wat medische onderzoeken gaan hij en zijn vriendin Kim voor de optie van spermadonatie, in de hoop hun eerste kindje te verwelkomen.

Musti (30, Hasselt) richtte vzw Homie op, een organisatie voor Limburgse dak- en thuisloze jongeren. Musti werd zelf op zijn vijftiende dakloos. Zijn werk en leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar hij voelt hoe dit zijn grens bereikt.

Dana (58, Torhout) wil dit jaar haar leven omgooien: ze wil meer dan alleen werken en zorgen voor haar hondje Toby. Ze wil zich openstellen voor een nieuwe liefde en haar sociale leven opkrikken.

Magali (25, Herentals) was acht jaar zwaar verslaafd aan pijnmedicatie, drugs en alcohol. Dit jaar krijgt haar leven een nieuwe start: ze zoekt een eigen appartement en wil de draad met haar familie en haar liefde voor paarden terug opnemen.

De locatie

Voor het eerst trekt Joris met zijn weekenders over de taalgrens: naar het dorpje Yvoir, in de buurt van Dinant. Op het einde van een lange en avontuurlijke holle weg bevindt zich La ferme de L’airbois. In het midden van de natuur, bovenop een heuvel en met prachtig zicht op de vallei, bloemrijke grasweiden en bossen.

Het uitzicht is indrukwekkend. Op een klare dag kan je Frankrijk zien, dat slechts 20 km verderop ligt. Een plons in het zwembad, een wandeling in het bos of een spelletje op de petanquebaan: alles kan er, niets moet. Een unieke plek voor Joris en zijn gasten om elkaar te ontmoeten.

Aflevering 1

Voor Dana komt De weekenden geen dag te vroeg. Na het overlijden van haar man, een dikke tien jaar geleden, wilt ze zich opnieuw openstellen voor de liefde. De kinderwens van Thomas en Kim bracht hen noodgedwongen bij de optie van een spermadonor. Musti richtte een vzw op die Limburgse dakloze jongeren tijdelijk opvangt in caravans. Hij weet als geen ander hoe het is om dakloos te zijn. Na een eerste faillissement hoopt Bouchra definitief uit een financieel dal te klimmen en een contract binnen te halen voor een tweede vestiging van haar truckwashbedrijf.

Aflevering 2

Cis neemt dit jaar het roer over van de begrafenisonderneming die hij met zijn ouders opstartte. Marijke nam de moeilijke beslissing om afscheid te nemen van haar huis en levenswerk dat verwoest werd door de overstromingen in juli 2021. Christoph hoopt na zijn ongeval de draad op te pikken van zijn gezinsleven en meteen ook zijn passie als kapper. Toen Magali op haar zestiende haar verzorgpony verloor, ging het totaal bergaf met haar. Ze was acht jaar verslaafd aan alcohol en drugs. Bouchra zoekt tijd voor haar man in een druk bedrijfsleven en nieuw-samengesteld gezin.

Aflevering 3

De nieuwe groep weekenders ontmoeten elkaar voor het eerst. Ze zijn allen razendbenieuwd naar het nieuws van Thomas. Is de inseminatie voor een eerste kindje gelukt? De moeder van Cis verhuist onverwacht en Cis blijft plots alleen achter in zijn ouderlijk huis. Marijke pikt de draad terug op na een ‘kutjaar’, waarin ze niet alleen haar huis verloor door de overstromingen, maar ook afscheid moest nemen van haar soulmate. Christoph bezoekt zijn gloednieuwe kapperszaak, waar hij slechts zes weken heeft in kunnen werken, toen zijn ongeval gebeurde. Magali probeert haar wilde haren en verslaving achter zich te laten en terug te zoeken naar ‘het paardenmeisje’ in zichzelf.

Aflevering 4

Bouchra opent een tweede vestiging van haar truckwash en hoopt zo haar eerder faillissement definitief achter zich te laten. Musti neemt één van zijn jongeren mee voor een hoogdringende time-out. Net nu ze de draad van haar leven terug heeft opgepikt, moet Magali voor de rechtbank verschijnen voor feiten die ze pleegde toen ze verslaafd was. Dana dwingt zichzelf buiten te komen en boekt een tripje Amsterdam. Marijke probeert de ingewikkelde verzekeringskwestie na de overstroming van haar huis niet aan haar hart te laten komen.

 

De inhouden van de volgende afleveringen vindt u te gelegener tijd in de VRT Programmagids. ​


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos