Skip to Content
Jef Vermassen in Alleen Elvis

Jef Vermassen in Alleen Elvis

Aflevering 2 - zaterdag 16 oktober op Canvas

Al 50 jaar kijkt Jef Vermassen in de afgrond van de ziel, maar stoppen is voor de 74-jarige strafpleiter geen optie. Er zijn nog te veel belangrijke zaken die hij wil afronden. En er komen er steeds nieuwe bij.

Ook de passie waarmee hij zijn vak uitoefent blijft. Gedrevenheid is de kern van het engagement waarmee hij keer op keer zijn zaken bepleit. Slapen, dat lukt minder goed. Hij ligt letterlijk wakker door de grote betrokkenheid die hij voelt bij zijn vak.

De bekendste strafpleiter van ons land heeft een fotografisch geheugen en verbaast vriend en vijand met zijn enorme dossierkennis. Duizenden pagina’s kent hij tot in de allerkleinste details. Dat maakt van hem een geduchte tegenstander in elke rechtszaal.

Vermassen deelt zijn kennis ook in boeken. Zijn eerste ging over daders, het tweede over slachtoffers en nu is er een boek in de maak over psychopaten.

Om zich te ontspannen heeft hij de natuur nodig, en kunst. Na een moeilijke zaak helpt het om in de tuin te werken of naar zijn kunstcollectie te kijken. Humor kruidt zijn leven. Naar Alleen Elvis brengt hij de negen fragmenten mee die zijn hart écht hebben beroerd.

Zaterdag 16 oktober omstreeks 22.00 u. op Canvas en VRT NU
​(hh op Canvas op zondag om 18.00 u.)


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos