Skip to Content
Isolde Lasoen ontmoet jong vrouwelijk muziektalent van bij ons

Isolde Lasoen ontmoet jong vrouwelijk muziektalent van bij ons

She’s Lost in Music – vanaf zondag 14 november op Canvas en VRT NU

28 oktober 2021 - Het valt op dat de laatste jaren ook bij ons een aantal vrouwen heel goed bezig zijn op muzikaal gebied. Zowel internationaal als in eigen land eisen ze hun plaats op in de muziekscene. Ook al blijven vrouwen over het algemeen misschien nog ondervertegenwoordigd in de muziekwereld, ze zijn vaak heel straf in wat ze doen. Hoog tijd om de schijnwerpers eens op hen te richten.

In She’s Lost in Music ontdekt Isolde Lasoen hoe zes jonge, getalenteerde muzikanten aan hun weg timmeren: Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Stefanie Mannaerts (Brutus & Rumours), Justine Bourgeus (Tsar B), Tessa Dixson en Coely. Ze is benieuwd hoe deze jonge muzikanten het aanpakken. Hoe zijn ze in de muziekbusiness gerold? Wat willen ze uitstralen? Wat is voor hen belangrijk wanneer ze nadenken over hun muzikale identiteit? Waar twijfelen ze over? En is het anders voor de jongere generatie dan voor iemand die al meer dan 20 jaar in het vak zit? We horen en zien het in She's Lost in Music.

Op dinsdag 9 november organiseert Canvas in zaal Trix in Antwerpen een showcase met optredens van drie van de artiesten uit She's Lost in Music. Meer info hieronder.

She's Lost in Music is een productie van Canvas. ​ Eindredactie en productie: Inne Vandaele.

She’s Lost in Music: vanaf zondag 14 november om 21.00 u. op Canvas en VRT NU


“Het afgelopen jaar maakte ik kennis met zes jonge, gedreven vrouwen die weten wat ze willen, soms ook twijfelen, terecht ook vragen stellen, maar vooral gaan voor hun droom!”
Isolde Lasoen

Aflevering 1: Meskerem Mees en Sylvie Kreusch
​zondag 14 november

In de eerste aflevering gaat Isolde langs bij Meskerem Mees en Sylvie Kreusch. Zij staan allebei op het punt om hun debuutplaat te lanceren.

Sylvie Kreusch is niet aan haar proefstuk toe. Ze was eerst frontvrouw van Soldier’s Heart en later schitterde ze aan de zijde van Maarten Devoldere (Balthazar) bij Warhaus. Sinds 2018 gaat ze voluit voor haar solocarrière. Sylvie weet wat ze wil, ze heeft al heel wat watertjes doorzwommen en zoekt een manier om oprechte emoties weer te geven.

De carrière van Meskerem Mees is nog maar heel pril. Ze won eind 2020 Humo’s Rock Rally en scoorde dat jaar een radiohit met ‘Joe’. Ze brak door in volle coronatijd en heeft eigenlijk nog niet echt de kans gehad om haar fans recht in de ogen te kijken. Ondanks haar succes stelt ze zichzelf de vraag of dit is wat ze wil doen.

Aflevering 2: Stefanie Mannaerts en Justine Bourgeus
​zondag 21 november

De tweede aflevering draait rond Stefanie Mannaerts en Justine Bourgeus. Je kan hen allebei op zijn minst uitzonderlijk noemen.

Stefanie Mannaerts drumt en zingt bij de metalband Brutus. Ze wil in de eerste plaats een goeie drummer zijn en het heeft een tijdje geduurd voor ze zich ook goed voelde als ​ zangeres van de band. Omdat ze zichzelf soms enorm veel druk oplegt, is ze blij dat ze bij haar andere band Rumours niet op de voorgrond staat.  

Justine Bourgeus is dan weer een echte muzikale duizendpoot. Met haar soloproject Tsar B scoort ze hits die zelfs in Amerika en Brazilië opgepikt worden. Ze is frontvrouw, muzikant, componist en producer. Ze gaat altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wil ook jonge mensen ondersteunen.

Aflevering 3: Tessa Dixson en Coely
​zondag 28 november

In de derde aflevering zien we dat de muzikale weg niet altijd even gemakkelijk is, zelfs niet voor getalenteerde muzikanten als Tessa Dixson en Coely.

2019 begon nochtans goed voor Tessa Dixson. Ze won De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, speelde op de meest uiteenlopende podia en werkte aan haar eerste album. Helaas kwam dat album uit op de dag waarop de eerste lockdown begon. De release werd volledig overschaduwd door de heisa van de coronacrisis en Tessa kan tot op de dag van vandaag haar release niet verzilveren. Ze heeft ondertussen geen manager meer en probeert haar muzikale carrière in haar eentje uit te bouwen.

Coely scheerde hoge toppen met haar eerste album Different Waters. Na dat overweldigende succes begon ze aan haar tweede album te werken. Al snel bleek dat die nieuwe plaat maken moeilijker is dan ze dacht. Dat ze geëvolueerd is, staat vast. Hoe die nieuwe plaat moet klinken, is niet meteen duidelijk. Na meer dan een jaar zoeken, is ze nu op de goede weg maar door haar zwangerschap haalt ze ook de nieuwe deadlines niet…

Isolde Lasoen

Isolde Lasoen kan terugvallen op bakken ervaring als muzikant bij talloze bands en heeft in haar muzikale carrière al heel wat paden bewandeld. Voornamelijk als drummer, maar bij haar soloproject zingt ze ook en neemt ze de rol op van frontvrouw, bezieler en bandleider. Ze weet wat het is om mee te draaien in de muziekwereld en stelt vanuit die achtergrond de juiste vragen.

Zelf ligt Isolde niet echt wakker van het hele gendervraagstuk. Ze wil vooral een goeie drummer zijn, gewoon muzikant onder de muzikanten: ‘Eigenlijk wil ik op het podium niet bezig zijn met het feit of iemand man of vrouw is. Maar ik besef dat we er nog niet helemaal zijn. Ik pleit voor normaliteit. Hopelijk kunnen meer en meer vrouwen hun eigen ding doen in de muzieksector, zodat we het niet meer hoeven te benoemen of uit te lichten. Het afgelopen jaar maakte ik kennis met zes jonge, gedreven vrouwen die weten wat ze willen, soms ook twijfelen, terecht ook vragen stellen, maar vooral gaan voor hun droom!’

She's lost in music showcase

Naar aanleiding van She’s Lost in Music organiseert Canvas op dinsdag 9 november in zaal Trix in Antwerpen een showcase met drie van de muzikanten uit de reeks. Het publiek krijgt een voorproefje van de documentaire gevolgd door optredens van Meskerem Mees, Tsar B en Tessa Dixson. Isolde Lasoen is de host van de avond. Wie erbij wil zijn, kan tickets winnen via canvas.be.

Story image

 


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos