Skip to Content
Ilja Leonard Pfeijffer vierde gast in Alleen Elvis

Ilja Leonard Pfeijffer vierde gast in Alleen Elvis

zaterdag 23 september

Alleen Elvis blijft bestaan zet dit najaar ook zijn deuren open voor één van de meest eigenzinnige stemmen in de Nederlandse letteren: dichter, romanschrijver, columnist, opiniemaker en criticus Ilja Leonard Pfeijffer. Een man die de wereld herschept in woorden en de polemiek niet schuwt.

Zaterdag 23 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be. 

 

Alleen Elvis blijft bestaan begint op zaterdag 2 september.  Er zijn in totaal acht afleveringen. De line-up tot nu toe:

  • zaterdag 2 september: de Vlaams-Amerikaanse muzikante Trixie Whitley
  • zaterdag 9 september: de veelzijdige televisiemaker Bart De Pauw
  • zaterdag 16 september: journaliste Béatrice Delvaux
  • zaterdag 23 september: auteur Ilja Leonard Pfeijffer

Voor een interview met Thomas Vanderveken: mail naar interviews@vrt.be

Meer informatie hieronder.

 

Ik wil het graag hebben over de manipulatieve kracht van beeld, dat is vandaag heel erg aan de orde.”
Ilja Leonard Pfeijffer

Van Rijswijk tot Genua

Ilja Leonard Pfeijffer (Rijswijk, 1968) is classicus van opleiding en werkt tot 2004 aan de universiteit van Leiden. Wanneer het in Nederland te druk wordt en hij te bekend, gaat hij schrijven op de terrassen van Genua. In dit mondiale doolhof vindt hij rust, inspiratie en zijn grote liefde.

Gul deelt hij zijn stad met ons. Hij schrijft er twee boeken over: La Superba en Brieven uit Genua. Het eerste betekent zijn doorbraak naar het echte grote publiek, het tweede is een ‘snoeieerlijke’ autobiografie. Gedichten schrijft hij graag in Alexandrijnen en altijd over dingen die er toe doen.

Op die manier kiest hij ook zijn fragmenten: nooit gratuit, want zijn omgeving raakt hem. Zijn keuze voor de documentaire Fuocoammare illustreert perfect hoe betrokken hij zich voelt bij de vele vluchtelingen die letterlijk aanspoelen op het Europese continent.

Op zaterdag 23 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

 

Jubileumjaar Alleen Elvis blijft bestaan

Luc Alloo was destijds de eerste gast. Ondertussen schoven er 64 spraakmakende gasten aan bij Thomas Vanderveken aan tafel. En dit najaar komen er opnieuw acht bij. In New York, Genua, over de taalgrens en doorheen Vlaanderen graven ze nu al diep in hun beeldgeheugen: na Trixie Whitley, Bart De Pauw, Beatrice Delvaux en Ilja Leonard Pfeijffer mogen we ook nog uitkijken naar een passionele regisseuse, een internationaal gelauwerde fotografe, een ethische ondernemer en een hoogleraar psychoanalyse. Allemaal komen ze dit najaar vertellen over hun passies en verwondering in het nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan.

Speciaal voor dit jubileumjaar kreeg Alleen Elvis een gloednieuw decor en logo. Het programma gaat er dus helemaal anders uitzien, maar verder blijft alles hetzelfde: aan de hand van negen door henzelf gekozen videofragmenten praat Thomas Vanderveken met zijn gasten over leven en werk, over motivatie en inspiratie.

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos