Skip to Content
Het Scheldepeloton - aflevering 1: WW Special

Het Scheldepeloton - aflevering 1: WW Special

Maandag 30 augustus op Canvas en VRT

Wouter Weylandt (‘WW Special’ voor de vrienden) groeit op in Sint-Denijs-Westrem bij Gent. Hij is een energiek baasje en heeft talent voor atletiek. Als tiener schakelt hij over op fietsen. Bij zijn trainer Piet Van Bastelaere leert hij Bert De Backer en Kurt Hovelijnck kennen. Samen trainen ze langs de Schelde en daar leren ze Wouters schoolgenoot Iljo Keisse en diens beste vriend Dimitri De Fauw kennen.

De vijf vinden elkaar in het najagen van hun gemeenschappelijke droom: wielrenner worden. Elke trainingstocht met het Scheldepeloton heeft de allure van een klassieker, en eindigt in een sprint op leven en dood naar de zelfgetrokken lijn in Zwijnaarde. De vijf maken elkaar sterker, stapelen de successen op de weg en de piste op en algauw is de flamboyante Wouter de eerste die zijn intrede maakt in het profpeloton.

Bij de troepen van Patrick Lefevere wordt Wouter ploegmaat van Tom Boonen. De meester en zijn leerling vormen al snel een berucht duo, zowel op als naast de fiets. Wouter geniet graag van het leven, meer dan je van een profwielrenner mag verwachten. In het nachtleven leert hij bovendien zijn vriendin An-Sophie kennen. Maar Wouter toont ook zijn snelle beentjes met overwinningen in de Ronde van België, de Eneco Tour en Nokere Koerse. Eind 2008 wint hij in de Vuelta zijn eerste massasprint in een grote ronde en lijkt de trein vertrokken.

Die winter trekt hij er vaak op uit met neoprof Frederiek Nolf. Samen trekken ze in het begin van het seizoen naar de Ronde van Qatar. Daar loopt het mis: Frederiek wordt op een ochtend niet meer wakker. Wouter is ten einde raad en voelt zich schuldig. Hij mag bovendien van de ploeg niet naar de begrafenis gaan. In de GP Samyn enkele weken later rijdt hij de frustraties en het verdriet van zich af.

Met getuigenissen van:

Iljo Keisse, Bert De Backer, Kurt Hovelijnck (vrienden van Wouter), Eric Weylandt, Nele Bral, Elke Weylandt, An-Sophie De Graeve (vader, moeder, zus, partner), Tom Boonen (ploegmaat), Patrick Lefevere (ploegmanager), Yvan Vanmol (ploegdokter), Rik Van Slycke (ploegleider), Piet Van Bastelaere (trainer), Frank Wezenbeek (kinesist), Robert D’hont (verzorger), Ronnie Keisse (vader van Iljo).

 

 

 

 


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos