Skip to Content
Hanne danst : het gala

Hanne danst : het gala

Zondag 24 februari om 21.00 u. op Canvas

Het is haar gelukt, Hanne. Vorige week dinsdag, 12 februari, heeft Hanne Decoutere samen met danspartner Gabor Kapin van Ballet Vlaanderen de balkonscène uit Romeo en Julia gedanst, in de versie van het Ballet van Monte-Carlo.

Dat gebeurde tijdens een dansgala in het Concertgebouw Brugge, in samenwerking met verschillende nationale en internationale dansgroepen. Daarmee is de meisjesdroom van nieuwsanker Hanne Decoutere werkelijkheid geworden: als prima ballerina een balletscène dansen met een professioneel ensemble.

Het dansgala was op een mum van tijd uitverkocht. Wie er in Brugge niet bij kon zijn – of wie graag nog eens wil nagenieten – kan zondag 24 februari om 21.00 u. op Canvas terecht voor een terugblik op de magische avond, gepresenteerd door Thomas Vanderveken.


“Je moet vooral doen wat je graag doet en als je die passie kan beleven, dat is het mooiste wat er is."
Hanne Decoutere na het dansgala.

Het voorbije jaar zette Hanne Decoutere alles op alles om haar meisjesdroom waar te maken: als professionele danseres schitteren voor een groot publiek. Met de hulp van haar coach Geneviève Van Quaquebeke probeerde ze op 12 maanden tijd haar lichaam klaar te stomen voor een optreden in Concertgebouw Brugge. Ze werkte hard aan spierkracht, evenwicht, coördinatie, expressie en natuurlijk aan die ellendige pointes. Hoe dat verliep zagen we de voorbije weken in de Canvas-reeks Hanne danst. Die is nog altijd integraal te bekijken op VRT NU.

In de extra uitzending op 24 februari zien we alle hoogtepunten van het gala in Concertgebouw Brugge, met optredens van onder andere het Ballet van Monte-Carlo en van Ballet Vlaanderen. De winnaars van de wedstrijd Dans met Hanne (Compagnie J) komen eerst aan de beurt, samen met dansers van Dansstudio Arabesque. Daarnaast zien we de Koninklijke Balletschool Antwerpen en Jesse Callaert van het Nederlands Dans Theater aan het werk.

Maar het hoogtepunt van het gala is de pas de deux uit Romeo en Julia van Hanne en Gabor Kapin.

“Het is een zoektocht geweest, mentaal en fysiek. Ik weet nu heel zeker dat ik in de wieg was gelegd om te dansen, maar ik heb er vrede mee. De cirkel is rond.”
Hanne Decoutere na het dansgala.

Naast de dansoptredens biedt de extra uitzending ook een blik achter de schermen van het voorbije jaar aan de hand van uitgebreide interviews. Hanne en Gabor, coach Geneviève van Quaquebeke en topdanseres Bernice Coppieters – voor wie de choreografie die Hanne danste in eerste instantie werd gecreëerd - namen allemaal de tijd om hun persoonlijke ervaringen te delen. Hoe hebben zij het voorbije jaar beleefd? Welke momenten van het traject blijven hen bij en wat dragen ze mee voor de rest van hun leven?

Meer informatie op canvas.be en op de Facebook-pagina van Dans met Hanne.

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos