VRT en Streamz brengen originele cast van 'Het eiland' terug samen

VRT en Streamz brengen originele cast van 'Het eiland' terug samen

De exclusieve reünie-special 20 jaar Het eiland zal vanaf 11 juli op Streamz beschikbaar zijn en dit najaar op VRT

22 mei 2024 - Na meer dan twintig jaar wachten worden fans van Het eiland beloond met een exclusieve reünie-special, waar 13 originele leden van de cast en de makers terug samenkomen. Bedenker en regisseur Jan Eelen en acteurs Tom Van Dyck, Dirk Van Dijck, Frank Focketyn, Wim Opbrouck, Bruno Vanden Broecke, Sien Eggers, Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden, An Miller, Jeroen Van Dyck, Peter Ceustermans en Rita Beckx keren allemaal terug voor de special die vanaf 11 juli op Streamz te zien zal zijn en dit najaar ook op VRT. ​

Het was dit jaar al een goed jaar voor de fans van Het eiland. Afgelopen januari bestond de reeks exact 20 jaar en werd de cast al even terug in de kijker gezet in de media. Nu blikken ze terug op hoe het was om de iconische reeks te maken. Kijkers worden getrakteerd op een nostalgische special vol behind the scenes-beelden. Daarnaast komen de acteurs ook terug samen om de originele scripts te lezen waarbij ze de iconische momenten van de fictiereeks opnieuw beleven. Een reünie-special boordevol herinneringen.

 

Twintig jaar later behoort Het eiland nog steeds tot ons collectief geheugen. De reeks kwam tot stand na het opnemen van een sketch voor de VRT-reeks In de gloria waarin de dynamiek tussen Wim, Tom en Frank de inspiratie vormde voor een nieuwe reeks. En dus werden we geïntroduceerd tot Guido Pallemans, Michel Drets en Frankie Loosveld die samen op het bureau-eiland op de dienst administratie van Cynalco Medics zaten. De reeks ging over vriendschap, trouw, het vasthouden aan rituelen en gewoontes, onzekerheid en besluiteloosheid, en angst voor het nieuwe en het onbekende. Vaak tegen beter weten in. Voor velen soms herkenbaar en soms confronterend.

 

20 jaar Het eiland ​ is een productie van Woestijnvis voor VRT en Streamz. De special zal vanaf 11 juli 2024 beschikbaar zijn op Streamz en dit najaar op VRT CANVAS en VRT MAX.

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos