Skip to Content
Ella Leyers wordt nieuwe host van 'De ideale wereld'

Ella Leyers wordt nieuwe host van 'De ideale wereld'

19 april 2022 - Na vijf jaar Otto-Jan Ham (2013-2018) en vier jaar Jan Jaap van der Wal (2018-2022) krijgt het satirische actuaprogramma De ideale wereld vanaf dit najaar een vrouwelijke host: Ella Leyers. Dat hebben Jan Jaap en Ella zelf bekendgemaakt tijdens de uitzending van vanavond (zie het filmpje hieronder). Dat Jan Jaap na dit seizoen zou stoppen als host, werd eerder al meegedeeld. Op donderdag 5 mei neemt hij afscheid van De ideale wereld.

Ideale opvolger

Voor Lotte Vermeir, netmanager van Eén en Canvas, ​ is Ella Leyers de perfecte opvolgster van Jan Jaap. ​

“We zijn heel blij dat we samen met Ella dit nieuwe hoofdstuk van De ideale wereld ​ kunnen schrijven. De ideale wereld is en blijft een zeer belangrijk puzzelstuk voor Canvas: een programma dat met humor én een flinke dosis relativering zijn scherpe tanden in de actualiteit zet. Ella is zonder meer de geknipte host voor deze job: Ze is een van de slimste mensen ter wereld en bovendien grappig, gevat en vlot. Ze volgt de actualiteit als geen ander. ​ De ideale wereld, waar ze ondertussen al twee jaar aan meewerkt, heeft voor haar geen enkel geheim. Als sidekick van Jan Jaap en in de tientallen hilarische filmpjes zette ze telkens opnieuw haar veelzijdige talent in de verf. Ik kijk alvast uit naar het nieuwe seizoen dit najaar op Canvas!"

Voor Ella Leyers zelf is het een kans die ze niet wil missen:

“Ik amuseer mij al twee jaar als actrice bij De ideale wereld, dus toen ze mij vroegen om ook te presenteren, wist ik waar ik terecht zou komen. Dan heb ik mezelf de vraag gesteld: “Als ik het niet doe, zal ik dan jaloers zijn op mijn vervanger” Het antwoord was ja, en dus ben ik gesprongen.”

En Jan Jaap van der Wal, die ziet dat het goed is:

“Ik ben zeer vereerd dat één van de grappigste mensen die ik ken de fakkel van De ideale wereld gaat overnemen. Ella kan met haar stijl en ideeën de show weer een andere kant op schoppen en dat lijkt me heel gezond. Ik denk dat we een serieuze stap zetten richting ideale wereld.”

Bekijk hieronder het filmpje waarmee vanavond het nieuws bekendgemaakt werd in het programma:

 

Meer dan televisie

Haar humoristisch talent toonde Ella de voorbije jaren ook in de meest populaire DIW-videoclip op Facebook: de sketch ‘Sinds ik elke dag drink’ (zie hieronder) bereikte online maar liefst 1,5 miljoen mensen. De ideale wereld is inderdaad meer dan een televisieprogramma. Het dankt zijn bekendheid ook aan zijn grote digitale succes (op Facebook, Instagram, YouTube, TikTok). Een aantal sketches en rubrieken kregen zo in de loop der jaren een echte cultstatus. Denk maar aan de parodieën ‘Debation Island’, of ‘De Verhulstjes’. ​

Via zijn sterke online aanwezigheid boort De ideale wereld ook een nieuw en jong publiek aan dat complementair is aan het televisiepubliek. 75 % van het online-publiek zit in de leeftijdscategorie 18-44 jaar. Sommige filmpjes gaan zelfs een eigen leven leiden over de landsgrenzen heen. Zo werd de sketch ​ ‘Terug naar kantoor’ ​ door een fan vertaald in het Engels en opgepikt door de CEO van LinkedIn. Op Reddit haalde de sketch het op twee na hoogste aantal upvotes (of likes). De ideale wereld spreekt dus multimediaal mensen aan: lineair, online én zelfs internationaal.


Niet voor publicatie:

Ella Leyers is voorlopig niet beschikbaar voor interviews. Daar is later volop gelegenheid toe in de aanloop naar het nieuwe seizoen van De Ideale Wereld.

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos