Skip to Content
De strafste films komen naar jouw stad met Cinema Canvas

De strafste films komen naar jouw stad met Cinema Canvas

Een zomer lang naar de film - op locatie en op tv

Deze zomer nodigt Canvas alle filmliefhebbers drie keer per week uit voor een filmvoorstelling. Cinema Canvas strijkt in juli en augustus wekelijks neer in een andere stad en een andere provincie: in Kortrijk, Antwerpen, Genk, Leuven, Sint-Truiden, Gent en Vilvoorde.

Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt daar telkens een kwaliteitsfilm vertoond op een groot scherm in een sfeervolle setting en met alles erop en eraan, van foodtruck tot zomerbar. De film wordt telkens gekozen door een bekende filmliefhebber. Die leidt de film ter plaatse in, samen met een vaste host en een wisselende collega-filmkenner. Dat gesprek (20’)  is ook te zien op Canvas, net als de film uiteraard. 

Het aanbod van Cinema Canvas is heel divers en gaat van klassiekers en cultfilms tot onbekende filmpareltjes van vroeger en nu. Zo kiest Jan Eelen voor de rebelse Jack Nicholson in One Flew over the Cuckoo’s Nest en Hilde Van Mieghem voor het verleidingsspel in Dangerous Liaisons. Fien Troch is fan van de roadmovie Badlands en Erik Van Looy van de überthriller Jaws. Marcel Vanthilt staat nog altijd te kijken van A Clockwork Orange en Amira Daoudi is verliefd op In the Mood for Love.  In totaal 24 films gekozen door evenveel filmliefhebbers.

In het inleidende gesprek vertellen zij waarom ze zo gecharmeerd zijn door ‘hun’ film. Dat persoonlijke verhaal wordt aangevuld door de ruime en tegelijk scherpe filmhistorische blik van de experten: Anke Brouwers (filmdocente Universiteit Antwerpen en KASK Gent), Lisa Colpaert (filmwetenschapper University of the Arts in Londen en programmator bij Cinea), Patrick Duynslaegher (Artistiek directeur FilmFest Gent), Wouter Hessels (docent filmgeschiedenis RITCS) en Gertjan Willems (filmhistoricus Universiteit Gent).  Zij tonen ons hoe we ook anders kunnen kijken naar een film, ook al hebben we hem al eerder gezien.  Bijvoorbeeld door oog te hebben voor onderliggende thema’s, de context van het verhaal, de petite histoire en de beeldtaal.

De namen van de hosts (een in juli en een in augustus) worden later bekendgemaakt, net als alle details over de locaties en de precieze programmering.

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos