Skip to Content
De Warmste Week bij Canvas

De Warmste Week bij Canvas

Van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december is het opnieuw De Warmste Week van Music for Life: een week lang radio en ambiance vanuit de Schorre in Boom, én massaal veel acties in heel Vlaanderen voor meer dan 1000 goede doelen.

Ook Canvas zet zijn schouders onder De Warmste Week. Naast de dagelijkse rechtstreekse uitzending van Music for Life (12.30 tot 20.00 u.) organiseert en steunt Canvas allerlei acties voor diverse goede doelen.

  • Culture Club trakteert zijn publiek op vrijdag 16 december op een diner met culturele toets dat wordt bereid door topchef Kobe Desramaults. De opbrengst gaat naar kunstZ, een organisatie die inzet op de opleiding, ondersteuning en begeleiding van acteurs en podiumkunstenaars van diverse origine.
  • Maximaal tien gelukkigen mogen met Alicja Gescinska van Wanderlust op stap tijdens een filosofische wandeling ten voordele van Pag-Asa, een organisatie die slachtoffers van mensenhandel in ons eigen land helpt.
  • Joris en Dominique van Radio Gaga draaiden vorige zondag op Zondag Vosdag in Gent verzoekplaatjes ten voordele van Natuurpunt, een vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.
  • Sportjournalist Ruben Van Gucht laat zich sponsoren tijdens De Warmste Koers, ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging.
  • Nic Balthazar werkte zijn korte documentaire I Was a Normal Person van 4 x 7 verder uit. Canvas zendt de documentaire uit op 20 december en zamelt samen met Nic geld in voor Minor Ndako, een organisatie die zich bekommert om onbegeleide minderjarigen die in ons land terechtkomen.

Meer informatie vindt u hieronder en op canvas.be

 

Culture Club voor De Warmste Week

Hoog culinair bezoek in de laatste Culture Club van dit seizoen, op vrijdag 16 december: sterrenchef Kobe Desramaults en zijn team komen, net na de sluiting van In de Wulf, exclusief koken voor het Culture Club-publiek. Het menu krijgt een culturele toets en de opbrengst gaat integraal naar kunstZ, een organisatie die inzet op de opleiding, ondersteuning en begeleiding van acteurs en podiumkunstenaars van diverse origine. Inschrijven voor het diner kan vanaf volgende week via canvas.be.

Wandel tegen mensenhandel

De ploeg van het Canvas-programma Wanderlust organiseert een filosofische wandeling met Alicja Gescinska. Dat wandelen heilzaam is voor onze gedachten wisten de oude Grieken al. Bewegende benen helpen de dwalende gedachten op zoek naar inzicht. Mensen die samen met filosofe Alicja Gescinska hun blik letterlijk en figuurlijk willen verruimen, krijgen een unieke kans. De hoogste bieder mag alleen of in groep (maximum 10 personen) op wandel met Alicja. Nadien kan je nog even napraten bij een klein hapje en drankje. Een wandeling ten voordele van Pag-Asa, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van mensenhandel in ons land.

Radio Gaga draaide verzoekplaatjes op Zondag Vosdag

Joris en Dominique van Radio Gaga zijn warme jongens. Het duo draaide vorige zondag verzoekplaatjes op Zondag Vosdag in Gent ten voordele van De warmste week. Zondag Vosdag is een nieuw Gents festival. Vorig jaar stond het festival helemaal in het teken van Luc Devos, dit jaar was de leidraad zijn onstilbare honger naar verse literatuur, muziek, comedy en dans. Onder meer Mauro, Warhaus en The Sore Losers stonden op het festival. Per ticket gaat er één euro naar Natuurpunt. Maar je kon er dus ook verzoekplaatjes aanvragen bij de jongens van Radio Gaga, en die opbrengst gaat eveneens integraal naar Natuurpunt.

Ruben Van Gucht rijdt De Warmste Koers

In het Centrum Ronde van Vlaanderen wordt van 17 tot 22 december De Warmste Koers gereden, een wielermarathon op rollen. Op 21 december begint Johan Museeuw, de peter van de actie, aan een huzarenstukje: hij gaat maar liefst 24 uur op de rollen rijden. Maar hij hoeft dat gelukkig niet alleen te doen. Ook Ruben Van Gucht rijdt 12 uur lang met hem mee. Je kan Ruben en de andere renners sponsoren en de opbrengst gaat integraal naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Nic Balthazar maakt de documentaire Like any other human

Nic Balthazar maakte voor het Canvas-programma 4 X 7 de aangrijpende korte documentaire I was a normal person. Het concept is even simpel en sober als sterk: vluchtelingen vertellen hun verhaal rechtstreeks in de camera, en in het hart van de kijker. Voor De Warmste Week breidt Nic de korte film verder uit tot een documentaire van een half uur: Like any other human. Die wordt op Canvas uitgezonden op dinsdag 20 december om 22.00 u. Zo willen Canvas en Nic Balthazar de solidariteit met vluchtelingen aanwakkeren. Maar ze willen ook geld inzamelen voor Minor-Ndako, een organisatie die zich het lot aantrekt van onbegeleide minderjarigen die in ons land zijn terecht gekomen.

Live vanuit De Schorre in Boom

Tijdens de warmste week, van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december is Music for Life in De Schorre te Boom live te volgen op Canvas, telkens van 12.30 u. tot 20.00 u.

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos