Skip to Content
De Nomaden van Vranckx : schoolreis in conflictgebied

De Nomaden van Vranckx : schoolreis in conflictgebied

Brusselse "Ambassadeurs van de dialoog" trekken naar Israël - zaterdag 30 september op Canvas

De Nomaden van Vranckx op zaterdag zijn ondertussen welbekend: jonge landgenoten die ‘in den vreemde’ reportages gaan maken. Binnenkort komen er weer enkele nieuwe documentaires aan.  

Te beginnen met De ambassadeurs van de dialoog, een reportage van Thomas Schoenaerts over een inleefreis van een multiculturele groep leerlingen uit een Brusselse school naar Haifa in Israël. 

Vranckx: De ambassadeurs van de dialoog - zaterdag 30 september om 20.10 u. op Canvas en vrtnu.be

Thomas Schoenaerts kan worden gecontacteerd via interviews@vrt.be

Meer informatie hieronder.

De ambassadeurs van de dialoog

Brussel, 2016. De opkomst van IS en het Joods-Palestijns conflict zorgen voor een voelbare kloof, ook op de speelplaats van het Imelda-Instituut.

Om polarisatie tegen te gaan richt de school ‘De ambassadeurs van de dialoog’: een uitwisselingsproject met een school in Haifa. Een schoolreis naar conflictgebied. Nomade Thomas Schoenaerts mocht mee.

We zoomen in op Adil, Jad en Youness: drie jonge Brusselse moslims die naar een katholieke school gaan. Wat doet de reis door het heilige land met hen, en veranderen de ontmoetingen met leeftijdsgenoten in Israël hun blik op de wereld?

Bij de klaagmuur raakt Adil aan de praat met een Joodse jongen.

Ik woonde in Molenbeek. Het is daar eigenlijk net hetzelfde probleem als hier. Met elkaar praten is de enige oplossing. Wanneer ik terug in België ben, ga ik dat uitleggen.”

Jad vergelijkt met zijn eigen situatie:

In België voel ik mij een Marokkaan en in Marokko voel ik mij een Belg. Dat is een zoektocht naar je identiteit. Ik denk niet dat ze dat hier voelen.”

Een reportage van Thomas Schoenaerts © 2017

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos