Skip to Content
De ideale wereld haalt Fata morgana vanonder het stof

De ideale wereld haalt Fata morgana vanonder het stof

Na Neerpelt in 2008 moet nu ook Overpelt zijn vijf sterren verdienen - deze week in De ideale wereld op Canvas

Om de start van het nieuwe seizoen luister bij te zetten, haalt De ideale wereld deze week het populaire Eén-programma Fata morgana vanonder het stof.

Sidekick Lukas Lelie en reporter Luc Haekens brachten een bezoek aan de kersverse fusiegemeente Pelt, gevormd uit Neerpelt en Overpelt. ​ Ze maakten er bekend dat de vijf sterren die Neerpelt in 2008 had verdiend in Fata morgana, niet zomaar konden worden overgeheveld naar Pelt. Daarvoor moest ook het ‘gehucht’ Overpelt zijn duit in het zakje doen.

De vijf opdrachten van weleer moeten simpelweg overgedaan worden, en dus is men in Pelt ondertussen druk doende om tegen zondag opnieuw

  • 100 mariachi’s te vinden,
  • 500 piñata’s vol snoep te maken,
  • een zonnetempel te bouwen,
  • een replica van een muurschildering van Rivera te schilderen
  • een siësta te organiseren met 500 Mexicanen.

Tom Waes, die dinsdag de centrale gast was in De ideale wereld, werd – duidelijk tot zijn eigen verbazing – gebombardeerd tot uitdager van dienst.

In de aflevering van donderdag 17 januari zal te zien zijn hoe ver ze in Overpelt al staan, en aanstaande zondag wordt iedereen verwacht op de Oude Markt in Pelt, waar de opdrachten zullen beoordeeld worden en waar zal blijken hoeveel sterren Pelt nu echt verdient.

 De ideale wereld, elke dinsdag en donderdag rond 22.00 u. op Canvas.

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos