Skip to Content
De afspraak krijgt tweede presentator: Bart Schols en Phara de Aguirre presenteren het programma afwisselend vanaf januari

De afspraak krijgt tweede presentator: Bart Schols en Phara de Aguirre presenteren het programma afwisselend vanaf januari

De voorbije drie en een half jaar is De afspraak samen met Terzake uitgegroeid tot het fundament van de Canvas-avond op weekdagen. In die tijd hebben Bart Schols en zijn ploeg van het programma een vaste afspraak met de Canvas-kijker gemaakt. Vanaf januari krijgt Bart versterking van Phara de Aguirre. Samen zullen ze het kwaliteitsmerk dat De afspraak intussen geworden is, alleen nog maar versterken.

Het idee van een tweede presentator voor De afspraak leefde al een tijdje bij Canvas en VRT NWS, net om het succes van het programma te bestendigen. Olivier Goris, netmanager Canvas: “De afspraak is een sleutelprogramma voor Canvas. Het vormt samen met Terzake de ijzersterke start van de Canvas-avond. We wilden al dat gewicht het hele jaar door niet langer op de schouders van één presentator leggen, hoe sterk Bart ook is. Ik ben heel blij dat we een topper als Phara aan boord hebben, om zo nog jaren met De afspraak te kunnen doorgaan.”

Bart en Phara zullen het programma afwisselend presenteren, in langere blokken. Zo zal Phara De afspraak in goeie banen leiden tot aan de krokusvakantie. Daarna neemt Bart weer over. Zo hebben ze allebei de kans om aan andere projecten voor de VRT te werken. Steven Samyn, hoofdredacteur tv-duiding: “De afspraak blijft nu al enkele jaren kijkers winnen en is uitgegroeid tot een vaste waarde voor VRT NWS. Dat Phara afwisselend met Bart gaat presenteren, kan het programma alleen maar ten goede komen.”

Ook Bart Schols is opgetogen over z’n nieuwe Afspraak-collega: “Na drie en een half jaar zijn we er met de ploeg van De afspraak meer dan ooit in geslaagd om het vertrouwen van de Canvas-kijker te winnen. De kijkcijfers zijn uitstekend en gaan er nog altijd op vooruit. Als je dan even op adem kan komen in de wetenschap dat een icoon als Phara op je stoel komt zitten, dan doe je dat in alle vertrouwen en met een gerust gemoed. Ze is voor mij nog altijd de absolute topinterviewster in dit huis, en ik weet zeker dat De afspraak er wel zal bij varen. En tegelijk krijg ik de kans om me met andere projecten bezig te houden.”

Phara de Aguirre: “De afspraak is dankzij Bart en zijn redactie een sterk programma geworden, waar ik vaak met een lichte vorm van professionele jaloezie naar kijk. Maar de voorbije jaren werkte ik aan andere programma's. Nu kan ik met plezier even overnemen, tot het weer tijd is om aan de volgende verkiezingsprogramma's te beginnen. Noem het maar een grote eer dat ik op Barts stoel mag zitten.”

Phara de Aguirre hoeft uiteraard niet meer te worden voorgesteld. Ze werkt al bijna 25 jaar bij de VRT en er is nauwelijks een programma van de nieuwsdienst waar ze niet heeft aan meegewerkt, als journalist of als presentatrice: Terzake, het praatprogramma Phara, Panorama, Koppen, Het journaal en De zevende dag.  Begin dit jaar maakte ze de driedelige reeks Amazones, over vrouwen die de wapens opnemen voor hun overtuiging. En in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen presenteerde ze Iedereen kiest.

Aan de formule van De afspraak verandert er niets. Het programma doet het trouwens prima. Dit najaar (september tot eind november, live+7, nachtlus en VRT Nu inbegrepen ) waren er gemiddeld 295.000 kijkers.

----------------------

Niet voor publicatie:

Bart en Phara geven voorlopig geen interviews.

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos