Skip to Content
Culture Club: van street art tot School is Cool

Culture Club: van street art tot School is Cool

voor fans van cultuur - vrijdag 7 april om 21.15 u. op Canvas, canvas.be en vrtnu.be

 

Sophie Lemaire en Bent Van Looy ontvangen in hun Culture Club de broers Lucas en Arthur Jussen: twee klassieke toppianisten uit Nederland.  Het zijn prille twintigers maar ze staan al meer dan 10 jaar samen op de grote podia.  Ze waren nog kinderen toen ze al optraden voor de Nederlandse koningin en in het Concertgebouw van Amsterdam speelden, onder leiding van Jaap van Zweden. In Culture Club spelen ze een stuk uit hun nieuwe CD, hun vijfde al, ook nu weer een uitgave van het prestigieuze label Deutsche Grammophon, en ze praten over de ins en outs van het quatre mains-spel.

In 1967 was Marc Didden 18 jaar.  Hoe ontdekte hij vijftig jaar geleden de vandaag legendarische popalbums die toen werden gemaakt? En waarom was hij vooral onder de indruk van Jimi Hendrix en The Jimi Hendrix Experience?

Bent ging een kijkje nemen naar de voorbereiding van de tweede editie van The Chrystal Ship, het street art festival in Oostende. De eerste editie, vorig jaar, was een gigantische succes met meer dan 55000 toeschouwers.

In het najaar komt de remake uit van It, de film naar het legendarische boek van Stephen King.  De trailer is al een record aantal keren gedownload. Filmregisseur Jonas Govaerts toont de truukendoos voor het maken van een goeie horrorfilm.

En School is Cool stelt zijn nieuwe single Trophy Wall voor

En vrijdag is er natuurlijk ook weer een nieuwe editie van het digitale Culture Club Magazine

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos