Skip to Content
Culture Club: van Stradivarius tot Stuff

Culture Club: van Stradivarius tot Stuff

voor fans van cultuur - vrijdag 21 april om 21.15 u. op Canvas, canvas.be en vrtnu.be

De jazz viert zijn honderdste verjaardag. Naar aanleiding daarvan ontvangen Sofie Lemaire en Bent Van Looy pianist Jef Neve, Lander Gyselinck (drummer bij Stuff) en Kurt Overbergh van de AB. Zij leggen uit waar hun onvoorwaardelijke liefde voor de jazzmuziek vandaan komt, en wat en wie hen het meest heeft geïnspireerd. Jeff Neve en Stuff spelen samen onder meer Butterfly van Herbie Hancock en ook werk uit hun jongste albums.

De Koreaanse violiste Min-Jin Kym komt vertellen hoe in 2010 haar authentieke Stradivarius uit 1696 werd gestolen toen zij samen met haar vriend een koffietje dronk in het Londense Euston Station.  De Stradivarius had een reële waarde van 1.2 miljoen pond, maar de emotionele waarde voor Kym was onschatbaar. Drie jaar later werd de Stradivarius onverwachts teruggevonden door de politie. Min-Jin Kym schreef er een boek over: over haar relatie met haar viool, over het verlies, en over het terugvinden ervan.

Volgende week is het 80 jaar geleden dat Pablo Picasso zijn bekende Guernica schilderde. Bent Van Looy reisde naar Madrid en Parijs, op zoek naar het verhaal achter dit imposante meesterwerk.

En vrijdag is er natuurlijk ook weer een nieuwe editie van het digitale Culture Club Magazine. 

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos