Skip to Content
Culture Club: van harp tot hiphop

Culture Club: van harp tot hiphop

voor fans van cultuur - op Radio 1 (vandaag om 19.00 u.) - Canvas (vrijdag 31.3 om 21.15 u.) en online

 

Culture Club op Canvas – vrijdag 31 maart om 21.15 u.

Vorig jaar werd bij de Vlaamse acteur Michel Van Dousselaere afasie vastgesteld.  Hij verliest, letterlijk, zijn taal.  Zijn vrouw Irma Wijsman maakt daar een documentaire over en is te gast bij Sofie Lemaire en Bent Van Looy in Culture Club.  Daarnaast volgen we hen, samen met hun vriend en collega Dirk Van Dijck, tijdens de opname van Michels laatste monoloog.

In het  Modemuseum in Antwerpen begint deze week een tentoonstelling over de Belgische modeontwerper Martin Margiela, meer bepaald over zijn jaren bij het Parijse modehuis Hermès.  Margiela is een fenomeen. Hij schuwt alle publiciteit en er zijn nauwelijks foto's van hem bekend. Sophie en Bent praten over Margiela met MoMu-directrice Kaat Debo, Margiela-kenner Geert Bruloot en de Britse journaliste Suzy Menkes, al jaren een van de meest toonaangevende stemmen in de modejournalistiek.

Anneleen Lenaerts, harpiste bij de wereldberoemde Wiener Philharmoniker, geeft een masterclass.

En de Britse hiphopsensatie Loyle Carner heeft niet alleen een reeks schitterende nummers, maar ook een boeiend verhaal.

 

Culture Club op Radio 1 – woensdag 29 maart om 19.00 u.

Precies 100 jaar geleden stierf Auguste Rodin. Om dat te vieren kan je in het Grand Palais in Parijs naar een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Zijn iconische beeldhouwwerken de Kus, de Burgers van Calais en de Denker kan je daar ook zien. Culture Club eert de verjaardag én de tentoonstelling van Rodin op een bijzondere manier: in ‘Wat denkt de denker van Rodin’ kruipen vier auteurs van bij ons in het hoofd van de Denker. Deze keer is dat Herman Brusselmans

Bent Van Looy gaat op visite bij zijn vriend en piano-man David Poltrock

In de rubriek Hoe maakt u het openen bekende kunstenaars hun hart en hun ziel voor Culture Club. Ze getuigen eerlijk en confronterend hoe ze de dingen kunnen maken die ze maken. En welke toegevingen daarbij horen. Deze week is de beurt aan Lize Spit?

En vrijdag is er natuurlijk ook weer een nieuwe editie van het digitale Culture Club Magazine

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos