Skip to Content
Culture Club: van Hans Memling tot Vera Lynn

Culture Club: van Hans Memling tot Vera Lynn

voor fans van cultuur - op Radio 1 (vandaag om 19.00 u.) - Canvas (vrijdag 17.3 om 21.15 u.) en online

 

Culture Club op Radio 1 – woensdag 15 maart om 19.00 u.

In Culture Club op Radio 1 praat Sofie Lemaire vanavond (woensdag 15 maart) om 19.00 u. met Jan Jaap Van der Wal over de Nederlandse verkiezingen. Met fotograaf Carl De Keyzer heeft ze het over diens inspiraties en werkproces. Ze heeft ook een babbel met de restauratrice van het schilderij ‘Christus met musicerende en zingende engelen’ van Hans Memling. De tip van Bent gaat deze keer over R Stevie Moore’s nieuwe album in samenwerking met Jason Falkner.

Culture Club op Canvas – vrijdag 17 maart om 21.15 u.

In Culture Club op Canvas ontvangen Sofie Lemaire en Bent Van Looy vrijdag acteur Johan Heldenbergh, melomaan Marc Erkens, sopraan Claron McFadden, kunsthistorica Wieteke Van Zeil, componist Wim Hendrickx en de Nederlandse band Chef’Special.

Johan Heldenbergh is te gast naar aanleiding van zijn rol in de Amerikaanse film The Zookeeper’s Wife. Hij speelt er naast Jessica Chastain die Heldenbergh er na het zien van The Broken Circle Breakdown absoluut bij wou.

De legendarische Britse zangeres Vera Lynn wordt volgende maandag 100 en brengt voor die gelegenheid nog een nieuwe plaat uit. Marc Erkens en sopraan Claron McFadden brengen hulde aan Vera Lynn met één van haar bekendste liedjes: We’ll meet again.

Met kunsthistorica Wieteke Van Zeil kon Culture Club als eerste gaan kijken naar het gerestaureerde schilderij ‘Christus met musicerende en zingende engelen’ van Hans Memling. Aan het werk werd zestien jaar gerestaureerd en het zal pas voor het grote publiek te zien zijn in 2019.

Componist Wim Hendrickx komt, samen met sopraan Claron McFadden, vertellen over zijn nieuwe symfonie, Aquarius Dream, die een dag later in première gaat in de Elisabeth-zaal in Antwerpen.  Mc Fadden zingt er ook een stukje uit.

En tot slot: Chef’s Special, de nieuwste popsensatie uit Nederland

 

En vrijdag is er natuurlijk ook weer een nieuwe editie van het digitale Culture Club Magazine

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos