Skip to Content
Culture Club: van cello tot elektro

Culture Club: van cello tot elektro

voor fans van cultuur - vrijdag 5 mei om 21.15 u. op Canvas, canvas.be en vrtnu.be

Volgende week begint de Koningin Elisabethwedstrijd. Het wordt een historische editie want voor het eerste staat de cello centraal. Cellist Benjamin Glorieux komt bij Sofie en Bent vertellen wat dit instrument zo uniek maakt. Hij komt het niet alleen uitleggen, maar laat het ook horen.

Culture Club brengt ook een portret van dirigent Philippe Herreweghe, die deze week 70 jaar werd.

De projecten van de Nederlandse kunstenaar Renzo Martens zijn vaak controversieel.  Onlangs opende hij met The White Cube een kunstruimte in het centrum van Congo. 

Volgende week vieren we de geboortedag van Willem Elsschot.  Zijn werk wordt ook heruitgegeven.  Twee Elsschotfanaten, tekenaar Dick Matena en auteur Annelies Verbeke, komen niet-kenners en kenners warm maken om het werk van één van Vlaanderens literaire iconen te lezen en te herlezen.

Het elektro-duo Vuurwerk werkt aan een eerste album en speelt zijn nieuwe single ‘New flow’.

En vrijdag is er natuurlijk ook weer een nieuwe editie van het digitale Culture Club Magazine. 

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas, Radio 1 en Klara
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos