Skip to Content
Peter De Graef in Alleen Elvis

Peter De Graef in Alleen Elvis

Aflevering 7 - zaterdag 20 november op Canvas

Peter De Graef rolde door toeval in het acteursvak. Toen zijn jeugdvriend Luk Perceval auditie ging doen voor een theateropleiding bij het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, besloot Peter mee te gaan. Hij deed voor de lol zelf auditie en werd aangenomen.

Na anderhalf jaar hield hij het voor bekeken. Lange tijd had Peter geen hoge dunk van acteurs. Hij vond het maar aanstellers. Pas rond zijn veertigste leerde hij het vak echt appreciëren. En hoe. Wanneer hij op een podium staat, is dat van hem, Peter De Graef is een hele pure acteur van vele ​ prachtige monologen.

En de theaterwereld houdt ook van Peter. ​ In 1998 won hij de belangrijkste Nederlandse theaterprijs, de Louis d’Or ​ voor zijn rol in De wereldverbeteraar. Later volgden de Toneelschrijfprijs van ​ de Nederlandse Taalunie voor de tekst Niks! en in 2010 de Cultuurprijs Toneelliteratuur Vlaanderen.

Mediteren is een belangrijk dagelijks ritueel voor Peter. Hij ​ 'zit' elke dag minstens twee uur. Tijdens de lockdown deed hij dat live op Facebook in de hoop mensen te inspireren om mee te doen. Hij doet het liever dan dat hij er over praat. “Taal is er te ruw voor”.

Een moeilijke jeugd tekent hem voor het leven, maar vanuit de overtuiging “Ik ben mijn verleden niet” blijft hij het leven omarmen.

Zaterdag 20 november omstreeks 22.00 u. op Canvas en VRT NU
​(hh op Canvas op zondag om 18.00 u.)


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos