Skip to Content
Compagnie J uit Gent wint danswedstrijd ‘Dans met Hanne’

Compagnie J uit Gent wint danswedstrijd ‘Dans met Hanne’

De winnaars mogen optreden op het dansgala met Hanne Decoutere en Ballet Vlaanderen op 12 februari

Het Gentse dansgezelschap Compagnie J is de winnaar geworden van Dans met Hanne, de danswedstrijd georganiseerd door Canvas. Dat hebben Hanne Decoutere en Jesse Callaert (danser en online gezicht van Dans met Hanne) bekendgemaakt tijdens een Facebook Live. Als winnaar van de wedstrijd mag Compagnie J op dinsdag 12 februari optreden in Concertgebouw Brugge tijdens het dansgala dat VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere zelf zal afsluiten.

Compagnie J mag de avond op gang dansen. Daarna volgen nog optredens van Dansstudio Arabesque, Ballet Vlaanderen, Les Ballets de Monte-Carlo, en natuurlijk ook van Hanne Decoutere. Zij zal er na een jaar trainen een stuk uit Romeo en Julia dansen, als afsluiter van het Canvasprogramma Hanne Danst.

Compagnie J werd uit vijf finalisten unaniem als winnaar gekozen door het publiek en een professionele jury. Jurylid Geneviève Van Quaquebeke is erg opgetogen met de winnaar : "De dansers van Compagnie J hebben laten zien dat ze technisch erg ver staan in de afwerking van de choreografie van Gwen Hamerlynck. Ik zie een goeie eenheid in de groep en de dansers komen goed tot hun recht in de choreografie.'

Ik vind het fantastisch dat zoveel groepen hebben meegedaan aan de wedstrijd”, zegt Hanne Decoutere. “Meer dan honderd ensembles hebben zich ingeschreven. Zij hebben de voorbije acht maanden allemaal bewezen dat er in Vlaanderen enorm veel gedanst wordt, in alle mogelijke stijlen. Met Compagnie J hebben we een heel energiek en expressief gezelschap gevonden voor ons gala op 12 februari.”

Compagnie J uit Gent werd opgericht in 2012 door Gwen Hamerlynck als moderne jazz-compagnie van Danshuis De Ingang uit Gent. Ze willen podiumervaring geven aan een geselecteerde groep gevorderde dansers. In een ontspannen en vriendschappelijke sfeer namen ze ondertussen deel aan diverse wedstrijden en evenementen. Momenteel bestaat de groep uit  negen gedreven danseressen die ondertussen goeie vriendinnen geworden zijn.

De vier andere finalisten waren:

  • Empire Crew - Sterrebeek (hip hop/urban)
  • K-Creation – Sint-Genesius-Rode (hiphop en modern)
  • Pirouette - Wevelgem (klassiek)
  • Savage Clan – Sint-Lambrechts-Woluwe (urban)

Hieronder vindt u de videoclip van de winnende choreografie van Compagnie J.

Meer informatie op canvas.be en de Facebookpagina van Dans met Hanne.

#dansmethanne

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos