Skip to Content
Canvas viert 10 jaar ‘Vranckx’ met special van Alleen Elvis blijft bestaan

Canvas viert 10 jaar ‘Vranckx’ met special van Alleen Elvis blijft bestaan

Alleen Rudi blijft bestaan - zaterdag 3 februari om 20.10 u. op Canvas

Januari 2008. Met een aangekochte reportage over de Olympische Spelen in China wordt het allereerste seizoen van Vranckx op gang getrapt. Sindsdien is het programma onafgebroken op antenne. Meer dan 200.000 mensen kijken elke zaterdagavond op Canvas, twaalf maanden per jaar.

Om dat te vieren nodigt Thomas Vanderveken Rudi Vranckx uit in de Alleen Elvis-studio. Niet voor een “gewone” aflevering, want Rudi was al te gast in november 2015. Maar voor een feestelijke editie over de carrière van Rudi zelf. Over momenten, mensen en plaatsen in zijn rijk gevulde loopbaan die hij nooit zal vergeten.

Zo zijn er De Nomaden. Sinds 2012 geeft Rudi jonge reporters de kans om onder zijn vleugels documentaires te gaan draaien in het buitenland. Lange documentaires komen op televisie, blogs, fotoreportages en korte documentaires komen online. Nog een reden om te vieren: binnenkort zijn De Nomaden met 100.

Rudi duikt ook in zijn eigen archief. Eén van de verhalen die hij nooit zal vergeten is dat van Chappa. Een jong meisje uit Mali dat op de vluchtelingenroute door de Sahara haar moeder en haar zussen verloor.

Een speciale avond voor een speciaal moment.

Een uitzending die langer is dan een aflevering van Vranckx en korter dan een aflevering van Alleen Elvis blijft bestaan.

Vranckx: Alleen Rudi blijft bestaan: zaterdag 3 februari van 20.10-21.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Anne Stroobants Perscoördinator Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos