Skip to Content
Canvas verlengt De Toots Sessies in 2021

Canvas verlengt De Toots Sessies in 2021

Vanaf 4 januari, elke weekdag om 19.40 uur op Canvas en via VRT NU, herhaling na Het Journaal Laat op Eén.

Dinsdag 29 december - De Toots Sessies krijgen na de jaarwisseling een vervolg met 25 nieuwe voorstellingen. Om de zwaar getroffen cultuursector te steunen, geeft Canvas vanaf 4 januari dus opnieuw een podium aan artiesten van eigen bodem, die door de coronacrisis hun plannen voor een optreden, voorstelling of nieuw album moesten schrappen. 

De electropunkband Compact Disk Dummies mocht op 18 december De Toots Sessies in 2020 afsluiten. Na twee weken kerstvakantie opent Canvas opnieuw de deuren van de legendarische Studio Toots voor lokale artiesten in uiteenlopende genres. De ingrediënten blijven ongewijzigd: er is in de dagelijkse sessie ruimte voor pop- en rockmuziek, maar evengoed voor jazz, opera, theater en dans. De presentatie ligt opnieuw afwisselend in handen van Thomas Vanderveken, Isolde Lasoen en Eva De Roo

Zangeres Noémie Wolfs mag op maandag 4 januari De Toots Sessies in 2021 op gang te trappen. Dinsdag is het podium van Opera Ballet Vlaanderen en in diezelfde week krijgen we nog Nieuwe Lichting-winnaar The Radar Station, hiphoppers Glints en Dvtch Norris en muziektheater van het collectief Zonzo Compagnie. Ook in de daaropvolgende weken biedt Canvas een mooie mix van gevestigde artiesten en jong talent.  

Lin Delcour, aanbodverantwoordelijke Canvas: “In deze moeilijke periode wil Canvas artiesten een hart onder de riem steken. De vele positieve reacties bewijzen dat we daar met De Toots Sessies alvast goed in geslaagd zijn. De coronacrisis is jammer genoeg nog niet voorbij en de cultuursector kan alle steun gebruiken. Met 25 nieuwe Toots Sessies zal het publiek opnieuw kunnen proeven van een breed cultureel aanbod, op televisie én online.” 

De Toots Sessies lopen vanaf 4 januari om 19.40 uur elke weekdag op Canvas, via VRT NU en na Het Journaal Laat op Eén. De Toots Sessies worden ook op VRT NU gebundeld in een themapagina: https://www.vrt.be/vrtnu/themas/cultuurinuwkot/. 

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos