Skip to Content
Canvas organiseert interactief debat: Wanderlust. Mensenrechten. Rechten & vrijheden in tijden van polarisering

Canvas organiseert interactief debat: Wanderlust. Mensenrechten. Rechten & vrijheden in tijden van polarisering

Woensdag 26 april van 19.30 tot 22.30 uur in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot Mechelen

In samenwerking met het tweedaagse Europees Forum van het stadsfestival Op.Recht.Mechelen, organiseert het Canvasprogramma Wanderlust op woensdag 26 april een interactief debat met 20 experts in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen.

Recht op vrije meningsuiting. Recht op onderdak of onderwijs. Godsdienstvrijheid. Welk mensenrecht is het meest in gevaar? Wat is de oplossing? Wat zijn de alternatieven? Mensenrechten zijn universeel, maar gelden ze voor iedereen? Hoe gaan we als maatschappij om met rechten en vrijheden in een wereld van toenemende polarisering?

Om op die vragen te antwoorden nodigen we 20 experts met een verschillende achtergrond uit om over deze thematiek te discussiëren. Zij gaan met elkaar, maar ook met het publiek in gesprek. In totaal zullen er die avond drie sessies zijn, die elk 20 minuten zullen duren. In een eerste sessie gaan de 20 experts met elkaar in debat, telkens in duo aan aparte tafels. Het publiek kan via koptelefoons luisteren naar elk gesprek. In de twee volgende sessies zullen de experts elk afzonderlijk praten iemand uit het publiek. De rest van het publiek kan telkens elk gesprek beluisteren via koptelefoons.  

Schuif bij aan tafel voor een gesprek met Bart Somers of Bert Gabriëls. Of luister mee wat Eva Brems, Alicja Gescinsca en Bruno Vanobbergen elkaar te zeggen hebben. Welk mensenrecht is het meest in gevaar volgens Christophe Busch (directeur Holocaust- en mensenrechtenmuseum Kazerne Dossin), Wies De Graeve (directeur Amnesty International), Hans Claus (directeur gevangenis Oudenaarde), en Els Keytsman (directeur Interfederaal Gelijkekansencentrum)?

Meer informatie over de verschillende experts, en over hoe je je moet inschrijven, vind je vanaf 3 april op canvas.be/wereldbeeld. Deelname is gratis.

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos